Επεισόδια και συλλήψεις στο Χονγκ Κονγκ

Επεισόδια και συλλήψεις στο Χονγκ Κονγκ

Επεισόδια και συλλήψεις στο Χονγκ Κονγκ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 394 ΦΟΡΕΣ

Περισσότερα από 100 άτομα συνελήφθησαν στο Χονγκ Κονγκ, στις συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές, μετά το τέλος πορείας χιλιάδων πολιτών, που διαμαρτύρονταν για το διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς.

Περισσότερα από 100 άτομα συνελήφθησαν στο Χονγκ Κονγκ, στις συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές, μετά το τέλος μιας πορείας χιλιάδων πολιτών, που διαμαρτύρονταν για το διευρυνόμενο χάσμα, ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, στην πρώην βρετανική αποικία.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αργά το βράδυ της Κυριακής, όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού, για να διαλύσει καθιστική διαμαρτυρία πολιτών, έξω από το δημαρχείο της πόλης, μετα το τέλος της διαδήλωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου των αρχών ασφαλείας, συνελήφθησαν 113 άτομα, ενώ τραυματίσθηκαν 7 διαδηλωτές και 2 αστυνομικοί. Ένα άτομο τουλάχιστον έχει υποστεί υποτροπή από το σπρέι πιπεριού που χρησιμοποίησαν οι αρχές.

Από τους συλληφθέντες , οι περισσότεροι, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πλημμέλημα, αφέθηκαν ελεύθεροι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Οι ταραχές ακολούθησαν μία ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας, το απόγευμα της Κυριακής, για το διαρκώς και διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς, στην πρώην βρετανική αποικία, αλλά και για την αποτυχία της τοποθετημένης από το Πεκίνο τοπικής κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει.Η διαμαρτυρία έγινε ήρθε παρά την ανακοίνωση ενός έκτακτου βοηθήματος σε κάθε κάτοικο, ύψους 770 περίπου δολαρίων Αμερικής.

Πεκινο: καμία ένταση
Δεν υπάρχουν εντάσεις στην Κίνα παρά τις προσκλήσεις σε αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις κατά τα πρότυπα των πρόσφατων κινητοποιήσεων στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ο κινέζος ΥΠΕΞ Γιανγκ Ζιεσί.

«Δεν έχω αντιληφθεί κάποιο δείγμα έντασης», τόνισε ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας, απαντώντας στην ερώτηση για τα επεισόδια αστυνομικής βίας, στα οποία έπεσαν θύματα και ξένοι δημοσιογράφοι.

«Εκείνο που εγώ είδα, είναι πως οι Κινέζοι πέρασαν μία ευτυχισμένη Πρωτοχρονιά του (δικού τους) σεληνιακού έτους και μία χαρούμενη Γιορτή των Φαναριών (15 μέρες μετά την Πρωτοχρονιά). Σήμερα όλοι ασχολούνται με τις εργασίες του και το ενδιαφέρον τους συγκεντρώνεται στην ανάπτυξη της χώρας», τόνισε ο Γιανγκ. «Εμείς προτιθέμεθα να διευκολύνουμε την εργασία των δημοσιογράφων, αλλά ταυτόχρονα ευελπιστούμε πως και οι ξένοι δημοσιογράφοι θα συμμορφωθούν στους κινεζικούς νόμους και κανόνες».

Στις 27 Φεβρουαρίου, ένας δημοσιογράφος του Bloomberg News υπέστη βιαιοπραγία από αστυνομικά όργανα στο Πεκίνο ενώ κάλυπτε μία πρόσκληση σε αντικυβερνητική συγκέντρωση. Αρκετοί άλλοι δημοσιογράφοι είχαν προσαχθεί στα αστυνομικά τμήματα.

«Δεν υφίσταται οποιαδήποτε υπόθεση βιαιοπραγίας ξένων δημοσιογράφων από κινέζους αστυνομικούς», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης