Ξημέρωσε "ασπρη μέρα"

Ξημέρωσε "ασπρη μέρα"

Ξημέρωσε "ασπρη μέρα"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 262 ΦΟΡΕΣ

"Ασπρη μέρα" ξημέρωσε στην Αττική και στις περισσότερες περιοχές στην Ανατολική Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από τις απογευματινές ώρες. Προσοχή λόγω παγετού σε δρόμους και πεζοδρόμια. Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.

"Ασπρη μέρα" ξημέρωσε στην Αττική και στις περισσότερες περιοχές στην Ανατολική Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από τις απογευματινές ώρες και μάλιστα το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα δείξει 16 βαθμούς στα δυτικά.

Σήμερα όμως οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, κάτω από το μηδέν, και χρειάζεται προσοχή στους δρόμους και στα πεζοδρόμια λόγω του παγετού.

Κλειστή είναι λεωφόρος Πάρνηθος προς το τελεφερίκ, η Διονύσου από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προς Νέα Μάκρη, η Φυλής παό Μονή Κλειστών έως Δερβενοχώρια, ο δρόμος προς τις κεραίες του Υμηττού και η Πρωτοπαπαδάκη εως την Εβρου στο Γαλάτσι.


Σχολεία
Με απόφαση των δημάρχων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Παλιά και Νέα Πεντέλη, την Εκάλη, την Πολιτεία, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, τα Μελίσσια, τους Θρακομακεδόνες, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τον ʼγιο Στέφανο, τη Ροδόπολη, το Κρυονέρι, τη Σταμάτα, τη Χασιά, τη Φυλή και τον Ωρωπό.

Διακοπές ρεύματος.

Στην Αττική το μόνο πρόβλημα που παρατηρείται, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, είναι η γραμμή Βριλησσίων - Πεντέλης. Εντος της ημέρας αναμένεται πλήρης αποκατάσταση στις Σποράδες, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στην Ανδρο και στην Τήνο


Πλοία
Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά,( εκτός από τα δρομολογια για Κρήτη που γίνονται κανονικά) της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Ανοιχτή παραμένει η πορθμειακή γραμμή στο Ρίο, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων από Πάτρα και από Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα - Λευκίμη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από την Τετάρτη το απόγευμα, ενώ οι λιμενικές αρχές καλούν τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, πριν ξεκινήσουν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία ή τις ναυτιλιακές εταιρείες.


Βορεια Ελλάδα- Θεσσαλονίκη
Συνθήκες παγετού επικρατούν, από νωρίς το πρωί, σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων περιφερειακά της Θεσσαλονίκης.

Ανοιχτός με την υποχρεωτική χρήση αλυσίδων, είναι ο δρόμος από τον ʼγιο Αθανάσιο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος από την Κερασιά προς το αναφερόμενο χιονοδρομικό κέντρο.

Ανοιχτός από τη Βέροια και τη Νάουσα είναι ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, αλλά και προς τα «3-5 Πηγάδια».Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Πτολεμαϊδας-Βλάστης, από το 12ο έως το 24ο χλμ., ενώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων μέσω της Βίγλας και του Βιτσίου, στο νομό της Φλώρινας.

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν στους οδηγούς να είναι προσεχτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, τις πρωινές ώρες, λόγω των συνθηκών παγετού που επικρατούν σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.


Αχαϊα
Προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας δημιούργησε το κύμα κακοκαιρίας. Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από Αίγιο και Διακοπτό προς Καλάβρυτα, καθώς και από Ακράτα προς Ζαρούχλα. Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα, που κινούνται στην περιοχή των Καλαβρύτων, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται, για να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους.

Κρήτη
Στην Κρήτη, προβλήματα λόγω πυκνής χιονόπτωσης παρατηρούνται στις τοποθεσίες ʼμπελος και Σελιά των δήμων Οροπεδίου Λασιθίου καθώς και στο 10ο χιλ. της επαρχιακής οδού Κριτσάς-Οροπεδίου Καθαρού. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν περιοχές των Σφακίων, καθώς η κακοκαιρία «χτύπησε» και το δίκτυο της ΔΕΗ. Τα συνεργεία της επιχείρησης θα προσπαθήσουν την Τετάρτη να αποκαταστήσουν την βλάβη, καθώς λόγω των χιονοπτώσεων είναι αδύνατο κατά τη διάρκεια της νύκτας να προσεγγίσουν την περιοχή.

Διαβάστε επίσης:
Παρέμβαση ΑΠ ζήτησε ο Ρέππας για τον εγκλωβισμό στην Αθηνών-Λαμίας
Ζητούν γραπτές εξηγήσεις από την Κοινοπραξία


Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά