«Σκληρή γλώσσα» από Χατζηδιάκο για τις ενστάσεις στο δήμο Ρόδου

«Σκληρή γλώσσα» από Χατζηδιάκο για τις ενστάσεις στο δήμο Ρόδου

«Σκληρή γλώσσα» από Χατζηδιάκο για τις ενστάσεις στο δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 423 ΦΟΡΕΣ

Στρέφεται κυρίως κατά της παράταξης που ήρθε δεύτερη, του κ. Στράτου Καρίκη.

«Σκληρή γλώσσα» για τις ενστάσεις που κατατέθηκαν για το αποτέλεσμα των εκλογών στο Δήμο της Ρόδου, χρησιμοποιεί ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος, μάλιστα, στρέφεται κυρίως κατά της παράταξης που ήρθε δεύτερη, του κ. Στράτου Καρίκη.

Όπως είπε, σε δηλώσεις του χθες, αν και δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί μ’ αυτό, ωστόσο θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα αν πει πως παραστάθηκε ως παράταξη στη διαδικασία αυτή.
Είπε, λοιπόν, ότι είχε υποχρέωση να παραστεί ως επικεφαλής του συνδυασμού που νίκησε στις δημοτικές εκλογές, και επεσήμανε: «Δήλωσα και νομίζω ότι αυτό είναι κοινή διαπίστωση, ότι είναι…παγκόσμια πρωτοτυπία να στρέφεται ο δεύτερος κατά του τρίτου και ο τρίτος κατά του δεύτερου και εξ’ αντανακλάσεως να την πληρώσει ο νικητής συνδυασμός ο οποίος ήταν καθ’ όλα νόμιμος, πήγε σε δύο εκλογικές διαδικασίες, στον Α’ γύρο και το Β’ γύρο και υποστήριξε τα νομικά επιχειρήματα καταθέτοντας ένα 32σέλιδο υπόμνημα». Και συνέχισε ο κ. Χατζηδιάκος:

«Δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης. Θεωρώ ότι οι εκλογές, όπως έχω τονίσει κατ’ επανάληψη, κρίνονται στις κάλπες. Από εκεί και πέρα, εάν υπάρχουν κάποιοι φιλόδοξοι οι οποίοι πιστεύουν ότι με το να καταθέσουν μία ένσταση ταλαιπωρούν το ροδιακό λαό, ταλαιπωρούν τους δικαστές, ότι αυτό είναι η προάσπιση της νομιμότητας, τότε είναι γελασμένοι. Δεν προασπίζεται έτσι η νομιμότητα.

Αν…είχαν τα κότσια, έπρεπε όταν είδαν την κατάθεση των συνδυασμών και είχαν διαπιστώσει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά να βγουν να κάνουν μία αναφορά στον Πρόεδρο Πρωτοδικών που είχε την ευθύνη μέσα σε πέντε μέρες να ανακηρύξει τους συνδυασμούς και να μπορέσουν τότε είτε να αποτρέψουν την κάθοδο κάποιου είτε να ξεκαθαρίσει η νομιμότητα του. Όχι μετά από δύο εκλογικές διαδικασίες και όχι όταν στο Β’ γύρο πήγαιναν…και εκλιπαρούσαν αυτόν τον οποίο τώρα καταγγέλλουν στα Δικαστήρια να τους στηρίξει»!

Ο κ. Χατζηδιάκος θεωρεί, ακόμη, ότι αυτή η διαδικασία θα τελειώσει μέσα σε μία εβδομάδα , έχει γραπτά καταθέσει σε μία σύντομη προσθήκη ότι ο ίδιος στηρίζει τη νομιμότητα έτσι όπως εκφράζεται από μία δικαστική απόφαση, επίσης ότι πιστεύει ότι την ίδια άποψη έχει, αν όχι το σύνολο, η πλειοψηφία της κοινωνίας, την οποία δεν την ενδιαφέρει η άποψη του Δικαστηρίου, αντίθετα αγανακτεί στην ιδέα του να επαναληφθούν εκλογές μέσα στον Αύγουστο μήνα και ξέρει ότι άλλα είναι τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο και δεν είναι αυτά.

Το τελευταίο που είπε είναι ότι θεωρεί παράδοξο το βράδυ της έκδοσης των αποτελεσμάτων πανηγυρικά να έρχεται και να εκθειάζεται από τον Τύπο ο συνάδελφος του επικεφαλής του δεύτερου συνδυασμού (σ.σ. προφανώς ο κ. Στράτος Καρίκης) να τον συγχαρεί και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στο έργο του και την επόμενη να ζητάει επανάληψη των εκλογών-το ίδιο, όπως είπε, έχει γίνει και από το νομικό του παραστάτη.

«Δεν μπόρεσα να καταλάβω τι νόημα έχει να ασκείς προσφυγή, να δικάζεις, να αντιδικείς και να λες σου εύχομαι από την καρδιά μου καλή επιτυχία. Αυτά ας τα κρίνει γενικά η τοπική κοινωνία», κατέληξε ο κ. Χατζηδιάκος, τονίζοντας ότι το τελευταίο που θα χρειαζόταν να γίνει στον τόπο μας είναι να ξαναγίνουν εκλογές.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»