Αύξηση 8% των τουριστικών αφίξεων στη Μεσόγειο

Αύξηση 8% των τουριστικών αφίξεων στη Μεσόγειο

Αύξηση 8% των τουριστικών αφίξεων στη Μεσόγειο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 256 ΦΟΡΕΣ

Οι ανά τον κόσμο προορισμοί δέχθηκαν αυτό το 4μηνο 317 εκατ. τουρίστες, 14 εκατομμύρια περισσότερους από την ίδια περίοδο του 2013

Κατά 5% αυξήθηκαν οι διεθνείς αφίξεις στο πρώτο τετράμηνο του 2014, σε σύγκριση με το ίδιο τετράμηνο του 2013, σύμφωνα με το τελευταίο World Tourism Barometer του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Οι ανά τον κόσμο προορισμοί δέχθηκαν αυτό το 4μηνο 317 εκατ. τουρίστες, 14 εκατομμύρια περισσότερους από την ίδια περίοδο του 2013.

Τη μεγαλύτερη αύξηση αφίξεων στο πρώτο τετράμηνο είχαν οι περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού, καθώς και η Αμερική (από 6%) και ακολούθησαν Ευρώπη και Αφρική (από 5%).

Η Μεσογειακή Ευρώπη, ωστόσο, και η Βόρεια Ευρώπη ήταν τα αστέρια της γηραιάς ηπείρου με αύξηση αφίξεων 8% η κάθε μια. Ανάλογη αύξηση είχαν η Βόρεια Αφρική και η Νότια Ασία.

Κίνα, Ρωσία, Σαουδική Αραβία και Ινδία είχαν ισχυρή αύξηση στον εξερχόμενο τουρισμό αυτό το τετράμηνο.

Οι προοπτικές για την περίοδο Μαίου-Αυγούστου προδιαγράφονται πολύ θετικές, με εκτίμηση για 460 εκατομμύρια ταξίδια στο εξωτερικό, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 41% του συνόλου των διεθνών αφίξεων ολόκληρο το 2014.

Οι κρατήσεις γι αυτήν την υψηλή τουριστική περίοδο είναι αυξημένες κατά 8%, έναντι της ίδιας περιόδου του 2013, με ισχυρή αύξηση από τις αγορές της Ασίας και της Αμερικής.

Η εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για το 2014 είναι ότι οι διεθνείς μετακινήσεις θα αυξηθούν κατά 4-4,5%, έναντι της μακροπρόθεσμης πρόβλεψης του Οργανισμού για την περίοδο 2010-2020 για μέση ετήσια αύξηση 3,8%.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Με τον πρέσβη της Σιγκαπούρης συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας