Παραμελημένος και υποσιτισμένος ήταν ο γάιδαρος που κατασχέθηκε (φωτορεπορτάζ)

Παραμελημένος και υποσιτισμένος ήταν ο γάιδαρος που κατασχέθηκε (φωτορεπορτάζ)

Παραμελημένος και υποσιτισμένος ήταν ο γάιδαρος που κατασχέθηκε (φωτορεπορτάζ)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2623 ΦΟΡΕΣ

Ύστερα από καταγγελία που έγινε από φιλοζωικό σωματείο

Στην προσωρινή αφαίρεση ενός γαϊδουριού από τον ιδιοκτήτη του, προχώρησαν χθες με εισαγγελική εντολή, τα μέλη του φιλοζωικού Σωματείου «Τυχερές Πατούσες»!

Το ζώο βρισκόταν σε χωράφι στην Ιαλυσό και η αφαίρεση έγινε μετά από συνεχείς καταγγελίες που γίνονταν το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τις οποίες το ζώο ήταν παραμελημένο, υποσιτισμένο και μέσα στον ήλιο.

Ο πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Σωματείου «Τυχερές Πατούσες» κ.κ. Γιώργος Κυπραίος και Γιούλα Διμέλλη έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τελικά ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου εξέδωσε διάταξη με την οποία και αφαιρείται προσωρινά το γαϊδούρι το οποίο θα εξεταστεί από κτηνίατρο και ανάλογα με την κατάσταση που θα διαγνωστεί ότι βρίσκεται θα ληφθεί απόφαση αν η αφαίρεση θα είναι οριστική ή όχι.

Παράλληλα μέσα στο δεκαήμερο που θα διαρκέσουν όλα αυτά, το ζώο θα λάβει όλη την απαραίτητη φροντίδα για να επουλωθούν οι πληγές που φέρει στο σώμα του.
Η όλη επιχείρηση για την αφαίρεση του ζώου έγινε χθες το μεσημέρι και πλέον το γαϊδούρι φιλοξενείται σε χώρο της φιλοζωικής.

Πάντως από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του γαϊδουριού με δηλώσεις του στην «Ροδιακή» καταγγέλλει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για την αφαίρεση του ζώου, και τονίζει ότι το φρόντιζε και το τάιζε καθημερινά. Ο ίδιος είπε επίσης πως οι καταγγελίες που έχουν γίνει είναι ψευδείς και πως το γαϊδούρι ήταν σε άριστη κατάσταση.

Δεν έχουν όμως την ίδια εντύπωση και τα μέλη της φιλοζωικής τα οποία σχεδίαζαν εδώ και μέρες την επιχείρηση «σωτηρίας» του ζώου, η οποία δεν ήταν και ιδιαιτέρως εύκολη υπόθεση. Η μεταφορά του ζώου, ο χώρος που θα φιλοξενηθεί όταν αφαιρεθεί, είναι ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν πριν από την όποια ενέργεια.

Τα μέλη του φιλοζωϊκού σωματείου εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την διάσωση του γαϊδουριού για το οποίο όπως τονίζουν είχαν λάβει πάρα πολλές καταγγελίες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η κατάστασή του δεν είναι πολύ καλή αφού είναι φανερά αδυνατισμένο, και φέρει πολλά δερματικά προβλήματα. Επίσης αναφέρουν ότι είναι κρίμα τα καημένα τα ζώα να υποφέρουν αλλά παράλληλα να δίνουμε και λανθασμένες εντυπώσεις στους επισκέπτες που τα βλέπουν για αυτό και θα συνεχίσουν τη δράση τους και τις παρεμβάσεις τους όπου χρειάζεται.

Τα μέλη του σωματείου εκφράζουν επίσης τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Χατζηβασιλείου για την πολύτιμη βοήθειά του αλλά και όλους τους υπόλοιπους που βοήθησαν σε αυτήν την δύσκολη επιχείρηση.

Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης