Απάντηση στο δήμαρχο Νισύρου για τις παράνομες μεταδημοτεύσεις

Απάντηση στο δήμαρχο Νισύρου για τις παράνομες μεταδημοτεύσεις

Απάντηση στο δήμαρχο Νισύρου για τις παράνομες μεταδημοτεύσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 710 ΦΟΡΕΣ

Από την παράταξη του νεοεκλεγέντα δημάρχου, Χριστοφή Κορωναίου

Σε απάντηση ανακοίνωσης του απερχόμενου δημάρχου Νισύρου ΝΙκολάου Καρακωνσταντίνου, ο οποίος δήλωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένος από την έκθεση του ελεχγτή δημόσιας διοίκησης σχετικά με τις παράνομες εγγραφές πολιτών της Ε.Ε. στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Νισύρου από την Πατριωτική Ενωτική Κίνηση Αναγέννησης της Νισύρου - ΠΕΚΑΝ της οποίας ηγείται ο εκλεγείς Δήμαρχος Χριστοφής Κορωναίος εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Νίσυρος, 23 Ιουλίου 2014

Η ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ

Αγαπητές Συμπατριώτισσες,
Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Η προκλητικότητα του απερχόμενου και της κουστωδίας του εις βάρος του λαού της Νισύρου αγγίζει πλέον τα όρια της παρανοϊκότητας.

Μοιράστηκε προχθές, και τοιχοκολλήθηκε, από υπάλληλο του δήμου, μία ανακοίνωση μιας σελίδας με τίτλο «Θετικές οι Εκθέσεις Ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης». Την ανακοίνωση δεν την υπογράφει κανένας, ούτε φέρει το έμβλημα δήμου Νισύρου. Με την ανακοίνωση είναι συνημμένες τέσσερις επιλεγμένες σελίδες από τις εκθέσεις ελέγχου του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, των οποίων αποκρύπτεται το ολόκληρο περιεχόμενο.

Η ανακοίνωση αυτή καταλήγει με μια δήθεν «δήλωση» του απερχόμενου, «αισθάνομαι «δικαίωση» έπειτα από τον οχετό των κατηγοριών που εξαπέλυσαν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι για παράνομες μεταδημοτεύσεις και παράνομες εγγραφές». Συνεχίζει λέγοντας ότι «πράξαμε τα νόμιμα αφενός εγώ προσωπικά και αφετέρου οι εργαζόμενοι στο δημοτολόγιο Νισύρου ακολουθώντας τόσο τις γραπτές όσο και τις προφορικές οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου, όπως αναφέρουν αμφότερες οι εκθέσεις ελέγχου του επιθεωρητή-ελεγκτή Δ.Δ. Κωνσταντίνου Σουλιώτη».

Πρόκειται για παράνοια καθώς το δικό του μονόλογο τον μπερδεύει με την δημόσια συγνώμη που έπρεπε να ζητήσει από τον λαό της Νισύρου. Πρόκειται για εμπαιγμό και αυταρχική αυθαιρεσία Η απόπειρα νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών της 18ης Μαίου, όπως έκανε στις δημοτικές εκλογές του 2010, δεν αποτελεί πλημμέλημα απέναντι στο λαό, αλλά έγκλημα.

Η απόπειρα αλοίωσης της σύνθεσης του εκλογικού σώματος της Νισύρου με την εγγραφή εισαγόμενων αλλοδαπών που ούτε βρίσκονται στην Νίσυρο ούτε σχέση έχουν με την Νίσυρο, αποτελεί έγκλημα εις βάρος της ιστορίας της πατρίδας μας και εις βάρος των επερχόμενων γεννεών των Νισύριων.

Εάν είχε την πρόθεση διαλόγου και αφουγκράσματος της Νισύρικης κοινωνίας που έδωσε ένα βροντερό μήνυμα στις δημοτικές εκλογές και κατεδίκασε αυτόν, την κουστωδία του και τις καταστροφικές για την Νίσυρο πολιτικές του, δίνοντας στην ΠΕΚΑΝ την μεγαλύτερη διαφορά που έχει υπάρξει στην ιστορία, των 210 ψήφων, θα έπρεπε να σιωπά, να τα μαζέψει και να φύγει από τον δήμο και όχι να προκαλεί τον λαό της Νισύρου. Η καταστροφή που αφήνει είναι διάχυτη σε όλα τα επίπεδα.

Η έκθεση ελέγχου του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης αφού επικροτεί την απόφαση του πρωτοδικείου Κώ για την διαγραφή 149 παράνομων εγγραφών αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου μας, μια απόφαση που αποτελεί προηγούμενο για την χώρα μας, είναι καταδικαστική για τις πρακτικές του, της μη εξέτασης των εγγράφων για την μονιμότητα των αλλοδαπών.

Πέραν αυτού, υπάρχει και η ηθική πλευρά του ζητήματος. Ο απερχόμενος και η κουστωδία του, εκμεταλευόμενοι την οικονομική ανέχεια και την δυστυχία ανθρώπων που ζουν σε γειτονικές με την Ελλάδα χώρες, τους μετέτρεψαν σε εκλογικό εμπόρευμα για να μπορέσουν να κρατηθούν στην εξουσία. Όπως έχουμε πεί και στο παρελθόν, αυτές οι πρακτικές του απερχόμενου αποτελούν προσβολή για ολόκληρη την πολιτισμένη Ευρώπη που θέλει να μιλά για αλληλεγγύη και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι εξευτελιστικές για την κυβέρνηση της χώρας μας, και αποτελούν ντροπή για την Νίσυρο.

Αποτελεί μέγιστη ντροπή απέναντι στην ιστορία της Νισύρου και σε όλους τους απανταχού της γής Νισύριους, η εξίσωση των δικαιωμάτων των Νισύριων και των μόνιμων κατοίκων της Νισύρου με αυτά των ανθρώπων που δεν γνωρίζουν κάν την Νίσυρο. Μόνο οι Τούρκοι στην Βόρεια Κύπρο χρησιμοποιούν τέτοιες παρακτικές. Αυτές οι πρακτικές είναι εχθρικές απέναντι στην πατρίδα.

Ο λαός της Νισύρου απεφάνθη την 18η Μαίου με την ψήφο του. Με την συντριπτική πρωτοφανή πλειοψηφία των 210 ψήφων στεφάνωσε με την νίκη την ΠΕΚΑΝ και ταυτόχρονα έστειλε τον απερχόμενο και όλη αυτή την κουστωδία της συμφοράς για την Νίσυρο, στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας.

Καλούμε τους απανταχού Νισύριους να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια που ξεκινάμε για να χτίσουμε μια νέα Νίσυρο, μια Νίσυρο δημοκρατική με κυρίαρχο τον λαό της Νισύρου, ένα νέο δήμο, τον δήμο των Νισυρίων.

Συντονιστική Επιτροπή ΠΕΚΑΝ

Διαβάστε ακόμη

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"