Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση με το κυκλοφοριακό

Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση με το κυκλοφοριακό

Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση με το κυκλοφοριακό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 637 ΦΟΡΕΣ

Έχοντας φτάσει στο απόγειο της τουριστικής περιόδου, η αυξημένη κίνηση των τουριστών, έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Μεγάλη ταλαιπωρία υπόκεινται καθημερινά οι εκατοντάδες οδηγοί Ι.Χ. που κινούνται στο κέντρο της πόλης μας, αφού το… αιώνιο πρόβλημα του κυκλοφοριακού, εντείνεται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Έχοντας λοιπόν φτάσει στο απόγειο της τουριστικής περιόδου, η αυξημένη κίνηση των τουριστών, έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Το μποτιλιάρισμα στο κέντρο της πόλης είναι εμφανές από νωρίς το πρωί έως και λίγο πριν τη δύση του ήλιου, ενώ οι χειρότερες ώρες είναι οι μεσημβρινές (περίπου 12 με 2).

Στην αυξημένη κίνηση θα πρέπει να προστεθεί και η μεγάλη δυσκολία συμπολιτών μας αλλά και των τουριστών για να καταφέρουν να βρουν μια θέση πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης μας, αλλά και έξω από την Παλιά Πόλη. Εκεί μάλιστα, δεδομένου ότι ο νέος ξύλινος διάδρομος στην παραλιακή περιοχή έξω από τη θαλασσινή πύλη, κατήργησε αρκετές θέσεις στάθμευσης, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά.

Η καθυστέρηση και οι ουρές των οχημάτων δοκιμάζουν για τα καλά τα νεύρα των οδηγών που θα αποπειραθούν τις ώρες αιχμής να περάσουν από το κέντρο. Το… λιθαράκι τους βέβαια στο μεγάλο αυτό πρόβλημα έχουν βάλει και οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων που για μια ακόμη φορά παρκάρουν στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή της Κολόνας, «κλείνοντας» κάποιες φορές το δρόμο στους διερχόμενους οδηγούς.

Σε ό,τι αφορά τους τροχονόμους και τους επαναπροσληφθέντες δημοτικούς αστυνόμους, ούτε λόγος για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έστω και τις ώρες αιχμής προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου