Στην Τήλο έφτασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας - Νωρίτερα βρέθηκε στη Σύμη (φωτορεπορτάζ)

Στην Τήλο έφτασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας - Νωρίτερα βρέθηκε στη Σύμη (φωτορεπορτάζ)

Στην Τήλο έφτασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας - Νωρίτερα βρέθηκε στη Σύμη (φωτορεπορτάζ)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1424 ΦΟΡΕΣ

Αναμένεται ότι θα εξετάσει αρκετά από τα καυτά θέματα

Νησιά της Δωδεκανήσου θα επισκεφθεί σήμερα και αύριο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είχε συνάντηση και με τον βουλευτή Μάνο Κόνσολα, για το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στα Δωδεκάνησα και της ίδρυσης τμημάτων παράνομης μετανάστευσης σε Ρόδο και Κω.

Ήδη το πρωί βρέθηκε στη Σύμη, όπου είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα, με τον Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσόστομο στην Μονή του Πανορμίτη, ενώ βρέθηκε και στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού.

Πριν από λίγο ο υπουργός έφτασε στην Τήλο, όπου επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού και ακολούθως είχε συνάντηση με την δήμαρχο κ. Μαρία Καμμά, η οποία φρόντισε να του δείξει και την ανθρώπινη πλευρά του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης (βλ φώτο).

Εξάλλου σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Υπουργός έφτασε το πρωί στην Ρόδο και στην συνέχεια με πλωτό σκάφος του Λιμενικού και είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί εκτός από τη Σύμη, την Τήλο και πιθανότατα και την Χάλκη, ενώ το απόγευμα θα επιστρέψει στο νησί μας όπου και θα διανυκτερεύσει.

Αύριο το πρωί ο Υπουργός κ. Κικίλιας θα έχει επαφές με τον Δήμαρχο Ρόδου και τον Περιφερειάρχη καθώς και άλλους εκπροσώπους τοπικών φορέων, και λίγο πριν το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τους αξιωματικούς της Α΄Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και στην συνέχεια με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου. Επίσης ο Υπουργός θα συναντηθεί με τον διοικητή και τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου καθώς και τους πυροσβέστες συνδικαλιστές, οι οποίοι και θα του παραθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίσκεψη του κ. Κικίλια στην περιοχή μας γίνεται μετά από ανοικτή πρόσκληση που του έκαναν με επιστολή τους τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ίδια δε επιστολή εκφραζόταν η δυσαρέσκεια των συνδικαλιστών αστυνομικών καθώς παρά τις οχλήσεις με επιστολές στις οποίες περιγράφονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις όποιες κινητοποιήσεις έχουν γίνει, εντούτοις δεν υπήρξε καμία αντίδραση είτε από την πολιτική είτε από την φυσική τους ηγεσία.

Θεωρείται λοιπόν βέβαιο πως μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν στον Υπουργό είναι και αυτό της ενίσχυσης της δύναμης της αστυνομίας στα νησιά μας κυρίως τους θερινούς μήνες όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες λόγω και του τουρισμού αλλά και το θέμα της δημιουργίας τμημάτων παράνομης μετανάστευσης τουλάχιστον στα δύο μεγάλα νησιά του νομού μας, δηλαδή σε Ρόδο και Κω.

Συνάντηση Κικίλια - Κόνσολα
Άλλωστε τα θέματα αυτά τέθηκαν ήδη στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Κικίλια, από τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν οι δύο άνδρες το προηγούμενο διάστημα στο Υπουργείο.

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα Δωδεκάνησα, που αγγίζει και ξεπερνά το 40% και οι δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται με τη νέα οργανωτική δομή της.
Ο Βουλευτής αναφερόμενος σε αυτό, έθεσε στον κ.Κικίλια την ανάγκη επανεξέτασης και επαναξιολόγησης αυτής της δομής τονίζοντας ότι το προηγούμενο μοντέλο, με τις δυο Αστυνομικές Διευθύνσεις λειτουργούσε καλύτερα.

Επίσης ο κ. Κόνσολας ζήτησε από τον Υπουργό δημόσιας τάξης την ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της αστυνομίας στα νησιά, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα με τα οχήματα και τον εξοπλισμό.
Ο Μάνος Κόνσολας ζήτησε από τον κ.Κικίλια να υπάρξει μια πρώτη φάση ενίσχυσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στα Δωδεκάνησα με προσωπικό, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης αλλά και του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.
Σε ότι αφορά το τελευταίο έγινε εκτενής συζήτηση ανάμεσα στον Βουλευτή Δωδεκανήσου και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Ο κ.Κόνσολας ζήτησε από τον Υπουργό να ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα 116 του 2007 που προβλέπει την ίδρυση τμημάτων παράνομης μετανάστευσης σε Ρόδο και Κω, με την αντίστοιχη στελέχωση τους από συνοριοφύλακες.
Ο κ.Κικίλιας, δεσμεύθηκε να εξετάσει το ζήτημα άμεσα και ανέφερε στο Βουλευτή ότι θα έχει τη δυνατότητα με την επίσκεψή του στη Ρόδο να συνεργαστεί και με τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για τα ζητήματα αυτά.

Σε δήλωση του ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει:
«Zήτησα από τον κ.Κικίλια να υπάρξει άμεση ενίσχυση με προσωπικό, σε πρώτη φάση, των υπηρεσιών της αστυνομίας στα Δωδεκάνησα ακόμα και με τη θέσπιση κινήτρων για τους αστυνομικούς που υπηρετούν στα μικρά νησιά.

Είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργηθούν και τα δύο τμήματα συνοριοφυλάκων σε Ρόδο και Κω, όπως προβλεπόταν άλλωστε από το Προεδρικό Διάταγμα 116/2007. Είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και τις μεταγωγές».

Διαβάστε ακόμη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών