Βουτιά στους ανεξερεύνητους θησαυρούς του Αιγαίου (video)

Βουτιά στους ανεξερεύνητους θησαυρούς του Αιγαίου (video)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 553 ΦΟΡΕΣ

Τα πολεμικά ναυάγια μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο δημιούργησαν έναν νέο εναλλακτικό τρόπο τουρισμού εδώ στη Λέρο

Αν σας αρέσουν οι βόλτες στο βυθό και σας ιντριγκάρει η εξερεύνηση ναυαγίων, τότε η Λέρος, όπου έγινε μία από τις πιο σκληρές αεροναυμαχίες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, είναι για σας ο ιδανικός προορισμός.

Τα πολεμικά ναυάγια μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο δημιούργησαν έναν νέο εναλλακτικό τρόπο τουρισμού εδώ στη Λέρο, τον καταδυτικό. Κάθε χρόνο επισκέπτονται το νησί περισσότεροι από 500 ξένοι τουρίστες αποκλειστικά για καταδύσεις.

«Αφού επισκεφθήκαμε πολλά νησιά αποφασίσαμε ότι θα έπρεπε να ζήσουμε μία συναρπαστικότερη εμπειρία, να κάνουμε καταδύσεις, και μετά ψάξαμε να βρούμε ποια είναι τα πιο ενδιαφέροντα μέρη για να βουτήξει κανείς και η Λέρος ήταν ένα απ' αυτά.» σημειώνει Λιθουανή τουρίστρια.

Στα βάθη της θάλασσας στ΄ανοιχτά του νησιού οι αυτοδύτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την εντυπωσιακή θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα του Αιγαίου Πελάγους και να ταξιδέψουν στον χρόνο ανακαλύπτοντας λείψανα αεροπλάνων και πλοίων. Όμως η Λέρος δεν είναι το μοναδικό μέρος της Ελλάδας που παρουσιάζει καταδυτικό ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τους ξένους, δεν είναι λίγοι και οι Έλληνες που λατρεύουν το χόμπι των καταδύσεων, και θεωρούν λογικά τα χρήματα που πρέπει να πληρώσουν για να να μάθουν τα μυστικά που είναι απαραίτητα για έναν περίπατο στον πάτο της θάλασσας.

Τα προγράμματα εκπαίδευσης αυτοδυτών ξεκινούν από μαθήματα για παιδιά από 8 χρονών και πάνω και απευθύνονται σε όλους όσοι διαθέτουν κουράγιο και στοιχειώδη φυσική κατάσταση, ανεξάρτητα απ' την ηλικία τους.

Πηγή: star.gr

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου