Κορυφαίες προσωπικότητες της Αμερικής με ελληνικές ρίζες εξηγούν την ελληνική λέξη «φιλότιμο» (βίντεο)

Κορυφαίες προσωπικότητες της Αμερικής με ελληνικές ρίζες εξηγούν την ελληνική λέξη «φιλότιμο» (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 829 ΦΟΡΕΣ

Το βίντεο παρουσιάζει συνεντεύξεις με 29 ηγετικές προσωπικότητες με ελληνική καταγωγή

H Arianna Huffington, o George Stephanopoulos, ο Bob Costas και ο Αρχιεπίσκοπος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής Δημήτριος, είναι ανάμεσα στους πιο γνωστούς ελληνοαμερικανούς που εμφανίζονται στο βίντεο The Greek Secret του ιδρύματος Oxi Day Foundation της Ουάσιγκτον, το οποίο αναζητά την εξήγηση της ελληνικής αριστείας και του πολιτισμού στον ορισμό της ελληνικής λέξης «φιλότιμο».

Το βίντεο παρουσιάζει συνεντεύξεις με 29 ηγετικές προσωπικότητες με ελληνική καταγωγή. Κάθε συνεντευξιαζόμενος μοιράζεται τον ορισμό της έννοιας του φιλότιμου που βρίσκεται μόνο στην ελληνική γλώσσα.

Οι έλληνες είπαν ότι το φιλότιμο δεν σημαίνει απλώς «αγάπη στην τιμή» αλλά και την ευχαρίστηση που παίρνει κανείς όταν θυσιάζεται για το καλό των άλλων, για το καλύτερο, για την οικογένεια. Επίσης, στον ορισμό της λέξης είπαν ότι ανήκει και η αναζήτηση σεβασμού και αγάπης από τους άλλους.

Το Washington Oxi Day Foundation είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει αποστολή την ενημέρωση των αμερικανών πολιτικών και του κοινού σχετικά με τον ρόλο που έχει διαδραματίσει η Ελλάδα στα αποτελέσματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και στην ανάδειξη των σύγχρονων ηρώων οι οποίοι επιδεικνύουν την ίδια δύναμη με τους Έλληνες στη συνέχιση του αγώνα για την ελευθερία.

Ιδρυτής και πρόεδρός του ιδρύματος είναι ο Άντυ Μάνατος, ο οποίος ήταν ο πιο υψηλόβαθμος Ελληνοαμερικανός στην κυβέρνηση του Προέδρου Jimmy Carter. Επίσης, έχει επιλεγεί ως ένας από τους ανθρώπους με την μεγαλύτερη πολιτική επιρροή στην Ουάσιγκτον από το περιοδικό «Regardies» και ως ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς χρηματοδότες στην Αμερική σε θέματα ελληνικού και κυπριακού ενδιαφέροντος.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Με τον πρέσβη της Σιγκαπούρης συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας