Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Νίκου Κουτρουμπή

Παρουσιάστηκε το βιβλίο  του Νίκου Κουτρουμπή

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Νίκου Κουτρουμπή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 555 ΦΟΡΕΣ

Την Τετάρτη 27 Αυγούστου στις οκτώ η ώρα το απόγευμα, σε αίθ0υσα του Ξενοδοχείου PLAZA HOTEL, της Ρόδου, έγινε η παρουσίαση του Βιβλίου του Νικολάου Κουτρουμπή, με τίτλο “ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ 1941-1944” και υπότιτλο “ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ”.

Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι ιστορικό και αναφέρεται στην περίοδο της κατοχής, 1941-1944, με σαφείς προεκτάσεις και αναφορές στη γενικότερη κατάσταση που επικράτησε στην Ελλάδα μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με επίκεντρο τις εμφύλιες συγκρούσεις στη Μεσσηνία και τα τραγικά γεγονότα του Μελιταία.

Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και αυτό φάνηκε, τόσο από τη μεγάλη συμμετοχή, εκλεκτών μελών της ροδιακής κοινωνίας, όσο και από το εξαιρετικό κλίμα και τις πολύ καλές εντυπώσεις που προκάλεσε η προβολή και η ανάλυση των γεγονότων που περιλαμβάνονται στο Βιβλίο.

Ο κ. Ξάνθης Αγαπητός, αρχιτέκτων και διδάκτωρ του Πνεπιστημίου Αιγαίου, που είχε τον συντονισμό της εκδηλώσεως και οι παρουσιαστές, κ.κ. Αρχοντάκης Κυριάκος, διδάκτωρ ευρωπαϊκών και διεθνών επιστημών και Χρύσης Βασίλειος Δικηγόρος-πρώην βουλευτής, με τις εμπεριστατωμένες και αμερόληπτες εισηγήσεις τους, ανέδειξαν τα βασικά κεφάλαια που Βιβλίου και επεσήμαναν με τρόπο απλό και καταληπτό, όχι μόνο τα ιστορικά γεγονότα αλλά και το πνεύμα και τα ειρηνικά και συμφιλιωτικά μηνύματα που επιχειρεί να μεταδώσει ο συγγραφέας.

Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομη ομιλία του συγγραφέα κ. Νικολάου Κουτρουμπή, ο οποίος επιχείρησε να αναδείξει όχι μόνο τα γεγονότα αλλά κυρίως τα αίτια που οδήγησαν στα γεγονότα αυτά. Αναφέρθηκε στην κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα μετά την εισβολή των Γερμανικών στρατευμάτων και στο ρόλο που έπαιξαν οι διάφοροι παράγοντες που αναδείχθηκαν, πολιτικοί, στρατιωτικοί, συμμαχικές αποστολές κλπ, στη διαμόρφωση της καταστάσεως, η οποία οδήγησε στις εμφύλιες συγκρούσεις με πρωταγωνιστή το ΚΚΕ και το όχημά του που ήταν το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ..

Βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Κουτρουμπής, Γεννήθηκε στο χωριό Ζερμπίσια-Μελιγαλα Μεσσηνίας. Είναι Ταξίαρχος της Χωροφυλακής ε.α. Έχει σπουδάσει Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Απόφοιτος της Διεθνούς Αστυνομικής Ακαδημίας των Η.Π.Α. Δημοσιολόγος.

Διαβάστε ακόμη

Εξαιρετική η εμφάνιση του χορευτικού εργαστηρίου του «Αίθωνα» στη Νίσυρο

Κοντσέρτο κλασικής μουσικής θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου

Πασχαλινή Συναυλία της Φιλαρμονικής δήμου Ρόδου

Σημαντική δράση στο «Χαραλάμπειο Γηροκομείο» από τον Ροταριανό Όμιλο Ρόδος-Κολοσσός

Η αναπαράσταση των Παθών θα γίνει και φέτος στην Παστίδα

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος

Κατανυκτική η εκδήλωση στον Ευαγγελισμό, με τους ιεροψάλτες και την Παραδοσιακή Χορωδία

Αναβίωσε στη Νίσυρο το έθιμο της «Καλαντήρας»