Ποιοι θέτουν... υποψηφιότητα για τα επιτελικά πόστα στο δήμο Ρόδου

Ποιοι θέτουν... υποψηφιότητα για τα επιτελικά πόστα στο δήμο Ρόδου

Ποιοι θέτουν... υποψηφιότητα για τα επιτελικά πόστα στο δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1429 ΦΟΡΕΣ

Σε... αναμμένα κάρβουνα άπαντες στην παράταξη της πλειοψηφίας

«Κομβική» για τη νέα Δημοτική Αρχή Ρόδου θεωρείται η συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας που συγκάλεσε χθες, στις 7:00 το απόγευμα, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος καθώς όλοι…βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα για τη στελέχωση του νέου Διοικητικού Σχήματος του Δήμου το οποίο, λένε οι πληροφορίες, έχει έτοιμο!

Ο ίδιος ο κ. Χατζηδιάκος, σε δηλώσεις του, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι έχει καταλήξει στη δομή του «Κυβερνείου» και στην «πυραμίδα» της νέας Δημοτικής Αρχής, ωστόσο, όπως είχε πει, πρώτα θα ανακοίνωνε τις αποφάσεις του στους στενούς του συνεργάτες και, βέβαια, σε εκείνους που θα αναλάβουν τα πόστα και, στη συνέχεια, θα δημοσιοποιούσε τις αποφάσεις του.

Μάλιστα, αυτό αναμενόταν ακόμα και πριν από την ορκωμοσία ή, το αργότερο, μέχρι και χθες.

Ωστόσο, η καθυστέρηση στην έκδοση της Δικαστικής απόφασης για τις ενστάσεις, φαίνεται ότι «δεσμεύει» το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο για να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Την ίδια στιγμή, οι συνεργάτες του φέρονται να τον πιέζουν να τους γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του αφού από τη Δευτέρα θα πρέπει να αναλάβουν καθήκοντα!

Η χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση, λοιπόν, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, έχει, αν μη τι άλλο, ιδιαίτερη βαρύτητα.

Βολιδοσκόπηση
Καταρχήν, χθες, από το γραφείο του Προεδρείου στο Δήμο όπου έχει “εγκατασταθεί” ο κ. Χατζηδιάκος εδώ και ημέρες, πέρασαν αρκετοί συνεργάτες του, όπως οι κ.κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, Μιχάλης Παλαιολόγου, Σάββας Διακοσταματίου και Δώρος Κωνσταντίνου. Βέβαια, όλοι είχαν έρθει κυρίως για να αποχαιρετίσουν τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά και πέρασαν να χαιρετίσουν και το νέο.

Ωστόσο, πληροφορίες λένε ότι ο κ. Χατζηδιάκος, τις τελευταίες ημέρες, είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκλεγμένους συμβούλους του τους οποίους και βολιδοσκοπεί. Δηλαδή, συζητάει μαζί τους και τους ρωτάει τι θα τους ενδιέφερε να αναλάβουν. Προφανώς, τα συγκεντρώνει, τα ζυγίζει και θα καταλήξει σ’ αυτούς που θα στελεχώσουν το Διοικητικό Σχήμα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, επίσης, που λένε ότι και χθες το βράδυ δεν επρόκειτο να ανακοινώσει τις αποφάσεις του και ότι η συνεδρίαση συγκαλέστηκε και αυτή στο πλαίσιο της βολιδοσκόπησης. Κυρίως, δηλαδή, για να ακούσει από τους συνεργάτες του πως αντιλαμβάνονται το Διοικητικό Σχήμα αλλά και από ποιο πόστο θέλουν να προσφέρουν.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ορισμένοι ήταν διατεθειμένοι να εκφράσουν στον κ. Χατζηδιάκο τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις τους σχετικά με κάποια πράγματα που θεωρούν ότι δρομολογούνται.

Για παράδειγμα, συνεργάτες του διαφωνούν με την απόφασή του-την οποία είχε εξαγγείλει και προεκλογικά-για την κατάργηση των χωρικών Αντιδημάρχων καθώς θεωρούν ότι η… «Βαβέλ» ανάμεσα στο «Κυβερνείο» και τα χωριά που επικρατούσε, ως επί το πλείστον, τη θητεία που εκπνέει, θα επιδεινωθεί μ’ αυτό! Δηλαδή, για παράδειγμα, τονίζουν ότι δεν μπορεί μόνο ένας θεματικός Αντιδήμαρχος να εποπτεύει αρκετές δημοτικές ενότητες.

«Ονοματολογία»
Όπως είναι ευλόγως κατανοητό, όσο περισσότερο καθυστερεί η ανακοίνωση του νέου Διοικητικού Σχήματος, τόσο “φουντώνουν” οι φήμες για το ποιος θα αναλάβει τι. Ο κ. Χατζηδιάκος εξακολουθεί να είναι “σφίγγα”, όμως μέσα στις επόμενες ημέρες, εκτός απροόπτου, θα κληθεί να ανακοινώσει τις αποφάσεις του, με δεδομένο και το γεγονός ότι η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου αναμένεται να γίνει την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου για τις δημαιρεσίες.

Μία από τις πληροφορίες που “ακούγονται” είναι ότι δεν θα αφήσει τους μέχρι πρότινος Αντιδημάρχους και εντεταλμένους που επανεξελέγησαν με την παράταξή του, στα ίδια πόστα.

Η μεγαλύτερη πρόκληση αλλά και “σπαζοκεφαλιά” είναι ποιος θα καθίσει στην “ηλεκτρική καρέκλα” της Αντιδημαρχίας Οικονομικών.

Από τη μια πρόκειται για ένα πόστο με αναμφισβήτητο πρεστίζ, μια και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών είναι ο δεύτερος τη τάξει στη Δημοτική Αρχή, από την άλλη, όμως, είναι σαφώς ο πιο δύσκολος τομέας απ’ όλες τις απόψεις.

Από την αρχή “ακουγόταν” το όνομα του Αντιδημάρχου και Προέδρου της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., κ. Γιάννη Περδίκη για να την αναλάβει, ωστόσο ο ίδιος φέρεται να μη θέλει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Περδίκης έχει διαμηνύσει και δημόσια ότι δεν θέλει ν’ αφήσει την Εταιρία. Τελευταίες πληροφορίες, όμως, τον θέλουν να αντικαθίσταται αλλά να θέτει και κάποιες προϋποθέσεις. Πάντως, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., κ. Βασίλης Ψυλλάκης, μάλλον θα μείνει στη θέση του.

Για την Αντιδημαρχία Οικονομικών, εφόσον δεν δεχθεί, τελικά, ο κ. Περδίκης, δεν αποκλείεται να την κρατήσει ο ίδιος ο Δήμαρχος, συνεπικουρούμενος από ειδικό σύμβουλο για τα οικονομικά. Ό

σο για την Προεδρία της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., που είναι, επίσης, ένα “βαρύ” πόστο, αφού αποτελεί από μόνη της έναν μικρό Δήμο, “ακούγεται” έντονα το όνομα του κ. Γιώργου Πόκκια ο οποίος φέρεται, επίσης, να επιθυμεί κάτι τέτοιο. Δεν είναι, όμως, το μόνο όνομα που “ακούγεται”.

Το μόνο σίγουρο όνομα, μέχρι στιγμής, φαίνεται να είναι του κ. Ευάγγελου Μανδρακού για την εξαιρετικά τιμητική θέση του Προέδρου του δ.σ. Η ΔΕΥΑΡ είναι ακόμα ένα σημαντικό πόστο και σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον έχουν επιδείξει οι κ.κ. Αγαπητός Πάλλας και Δημήτρης Καρατζιάς. Μάλιστα, ο κ. Πάλλας, φέρεται να επιθυμεί πρωτίστως την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και γενικά τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Μία “νέα είσοδος” στα δημοτικά μας πράγματα, η κα Άννα Ζωάννου, “ακούγεται” για τον τομέα της Πρόνοιας ενώ ο, επίσης, νεοεισερχόμενος Τέρης Χατζηιωάννου για τον τομέα του Πολιτισμού.

Ακόμη, για την Προεδρία του Λιμενικού Ταμείου, φέρεται να έγινε κρούση στον μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες τον θέλουν να εμφανίζεται προβληματισμένος για να την αναλάβει.

Τέλος, ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σάββας Διακοσταματίου, “ακούγεται” για την Αντιδημαρχία Διοικητικών Υπηρεσιών.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»