Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής στην Κάσο (βίντεο)

Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής στην Κάσο (βίντεο)

Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής στην Κάσο (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 845 ΦΟΡΕΣ

Ανέλαβε η νέα δήμαρχος του νησιού Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη

Η Κεντρική Διοίκηση, από καταβολής του ελληνικού κράτους τοποθετούσε την Κάσο «κάπου εκεί στην άκρη του Αιγαίου», ακόμα και όταν το ακριτικό αυτό νησί έδωσε όλα τα καράβια του στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας.

Αυτό τόνισε κατά την ορκωμοσία της η νέα δήμαρχος του νησιού Μαίρη Σορώτου-Τσανακη. Και κάλεσε τους Κασιώτες να δουλέψουν ενωμένοι και να δείξουν στο Κέντρο ότι το νησί τους είναι η αρχή του Αιγαίου, η αρχή και όχι η άκρη της Ελλάδος.

Τρία ήταν τα χαρακτηριστικά της χθεσινής ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, που πραγματοποιήθηκε στον αύλιο χώρο του Δημαρχείου.

Πρώτον: Δήμαρχος εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά από την εποχή της Δημογεροντίας γυναίκα, η Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη, πρώην νομάρχης Πειραιώς και Αιτωλοακαρνανίας.

Δεύτερον: Το κάλεσμα ενότητας προς τους κατοίκους του ακριτικού νησιού από τον Μητροπολίτη Καρπάθου-Κάσου Αμβρόσιο, τον απερχόμενο δήμαρχο Δημήτρη Ερωτόκριτο, τη νέα Δήμαρχο και τον επικεφαλής της μειοψηφίας Κώστα Περσελή.

Τρίτον: Η πολυπληθής παρουσία κατοίκων του νησιού και μελών από όλες τις κασιώτικες παροικίες.[Ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Δημ. Εμμ. Δρωτόκριτος]Ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Δημ. Εμμ. Ερωτόκριτος

Στην τελετή της ορκωμοσίας προέστη ο Μητροπολίτης Καρπάθου-Κάσου Αμβρόσιος συμπαραστατούμενος από τον Κλήρο του Νησιού και ακολούθησε η υπογραφή του πρωτοκόλλου ορκωμοσίας από την δήμαρχο και τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους.

Αναγνώσθηκαν επίσης συγχαρητήρια μηνύματα που απέστειλαν βουλευτές της Δωδεκανήσου, ο νέος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και πρόεδροι συλλόγων της Κάσου και της Δωδεκανήσου.

Ο Μητροπολίτης Καρπάθου-Κάσου Αμβρόσιος, μετά την τελετή, εξήρε το έργο των προηγούμενων δημάρχων, συνεχάρη τη νέα δήμαρχο για την εκλογή της και κάλεσε τους Κασιώτες να συμπαρασταθούν ενωμένοι στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει η νέα δημοτική αρχή.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Δημήτρης Ερωτόκριτος, αναφέρθηκε στη λιτή ομιλία του στη δυσχέρεια των προβλημάτων που αντιμετώπισε στα δώδεκα χρόνια της θητείας του, στις προσπάθειες για την επίλυσή τους και υποσχέθηκε συμπαράσταση στο έργο της διαδόχου του.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Κώστας Περσελής, σε σύντομη ομιλία του υποσχέθηκε αγαστή συνεργασία στο Δήμο.

Η νέα δήμαρχος Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη, επικεντρώθηκε στην ομιλία της, που επακολούθησε, στο ρόλο της Αυτοδιοίκησης, ως κυττάρου της χειμαζόμενης δημοκρατίας μας και κάλεσε τους εκλεγέντες και τους κατοίκους να εργαστούν ενωμένοι, με πρωτοπόρο τη νεολαία, για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά τοπικών γλυκισμάτων προς τους παρισταμένους, οι οποίοι και συνεχάρησαν την δήμαρχο και τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους.

Δείτε τα στιγμιότυπα





Πηγή: kasosnews.wordpress.com

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη ιατρικών κλιμακίων «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗ» και ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ» στην Η.Ν. Κάσο

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»

Ψήφισμα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Κάσου

Δράσεις προληπτικής ιατρικής στην Η.Ν. Κάσο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ευγενίδειο ίδρυμα για την Κασιώτικη Ναυτιλία

Τέσσερις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρ.Ν. Κάσου

H Kάσος τιμά τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμά της

Κάσος: Το διήμερο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού