Γ. Χατζημάρκος: «Δεν πρόκειται να δώσουμε ασυλία σε κανέναν»

Γ. Χατζημάρκος: «Δεν πρόκειται να δώσουμε ασυλία σε κανέναν»

Γ. Χατζημάρκος: «Δεν πρόκειται να δώσουμε ασυλία σε κανέναν»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 804 ΦΟΡΕΣ

Ορεξάτοι ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι νέοι αντιπεριφερειάρχες

Την πρώτη άτυπη συνεδρίασή της πραγματοποίησε χτες η εκτελεστική επιτροπή της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου υπό την προεδρεία του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

Συμμετείχαν οι δύο χωρικοί και όλοι οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, ενώ θα προστεθεί και ο εκτελεστικός γραμματέας όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάληψης των καθηκόντων του μέσα στις επόμενες δέκα μέρες.

Μιλώντας για τη συνεδρίαση ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η έναρξη παραγωγής έργου γίνεται με μία ομάδα ανθρώπων που συνδυάζουν γνώση εμπειρία φρεσκάδα ικανότητες όρεξη για δουλειά και βεβαίως όλα αυτά μαζί με ένα πολύ καλοδουλεμένο σχέδιο.

«Θέμα πρώτο στην έναρξη μίας θητείας. Από πού ξεκινά αυτή. Δηλαδή τι έχεις παραλάβει. Απόφαση πάνω σε αυτό. Κοιτάμε το αύριο και δεν είμαστε διατεθειμένοι να δαπανήσουμε πάνω από 5% της ενέργειάς μας για τι έχει γίνει στο παρελθόν. Που όμως δε δίνει ούτε ασυλία ούτε σκεπάζει ούτε συγκαλύπτει τίποτα. Για να μάθει η κοινωνία την αλήθεια. Πάμε προς την επόμενη μέρα.

Μαζί με τους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους και όλα τα μέλη και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους μαζί με τους υπηρεσιακούς ξεκινάμε μία πορεία όπως την έχουμε περιγράψει στην πιο δύσκολη περίοδο στην πιο δύσκολη περιφέρεια, έχοντας κατά νου ότι το διακύβευμα αυτής της περιφερειακής αρχής είναι υπερτοπικό.

Εννοώ με αυτό ότι τα μεγάλα θέματα στα οποία η χώρα δίνει ένα μεγάλο αγώνα επιβίωσης είναι πολύ συγκεκριμένα, η προσέλκυση τουρισμού, ο πρωτογενής τομέα θα δει κανείς ότι η μοναδική περιφέρεια στην οποία απαντώνται όλα αυτά τα πεδία είναι το νότιο Αιγαίο.

Σε αυτή την περιφέρεια όπου ακόμα αποτελεί ζητούμενο η εδαφική συνέχεια η σύγκληση μεταξύ νησιών πολλών ταχυτήτων και ένα μεγάλο στοίχημα είναι η εξάλειψη όλων αυτών των ταχυτήτων, η ενοποίηση σε πολιτικό επίπεδο και δευτερευόντως και σε οικονομικό. Ένα φιλόδοξο σχέδιο που απαιτεί πολλή δουλειά.

Να νοικοκυρέψουν μία μεγάλη περιφέρεια που λειτουργούσε χωρίς κανόνες και από εκεί και πέρα να βάλουν μπροστά την παραγωγή έργου με τους όρους με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που περιέγραψαν όλοι τους προεκλογικά» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

Από την πλευρά τους οι παρευρισκόμενοι-μέλη της εκτελεστικής επιτροπής δήλωσαν τα εξής:

Γιώργος Λεονταρίτης (αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων)
«Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνουμε την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου. Υπό την ηγεσία του Γιώργου Χατζημάρκου και με συλλογική δουλειά θα κατορθώσουμε να παράγουμε το προσδοκώμενο έργο προς όφελος της κοινωνίας.

Προέρχομαι από τις Κυκλάδες όμως αισθάνομαι σαν αντιπεριφερειάρχης νοτίου Αιγαίου γιατί είναι μέσα στην καρδιά μου και η σκέψη μου και η ενέργειά μου.

Οι δράσεις μου θα αφορούν το νότιο Αιγαίο το χώρο που οφείλουμε να αναδείξουμε δυναμικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Με λίγα λόγια πολλή δουλειά οι προσδοκίες των πολιτών θα πραγματοποιηθούν. Εύχομαι η πολιτική αντιπαράθεση στο περιφερειακό συμβούλιο να γίνεται με πολιτικό πολιτισμό για τη βελτίωση των δράσεων προς όφελος των πολιτών».

Χαράλαμπος Κόκκινος (αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου)
«Mε αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες που η καθημερινότητά της είναι βαριά, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες που θέλουν να δουν κοντά τους με συνέπεια με ανθρώπινο πρόσωπο και με αποτελεσματικότητα καλούμαστε η νέα αρχή καλλιεργώντας το διαφορετικό ήθος και ύφος που πάντα συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που θέλουμε εμείς να εκπέμψουμε να δώσουμε τη μάχη απέναντι στα μεγάλα προβλήματα.

Εμάς το χθες δεν μας δεσμεύει για να χτίσουμε το αύριο. Το αύριο πρέπει να είναι πολύ διαφορετικό από το χθες. Καλούμαστε να προχωρήσουμε σε ενέργειες που θα έχουν όφελος στην κοινωνία μας μακριά από το παρελθόν που είχε στηριχτεί στις δημόσιες σχέσεις και έκρυβε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Η κοινωνία σύντομα θα δει τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς και θα μάθει το ποιοι ασχολούνται με συνέπεια για την επίλυσή τους και ποιοι τα άφησαν να συσσωρευτούν».

Φιλήμονας Ζαννετίδης (αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα)
«Ευχαριστώ τον κ. Χατζημάρκο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Σήμερα ξεκινάμε την πορεία μας προκειμένου να φτιάξουμε αυτά που ταλαιπωρούν τους πολίτες του Αιγαίου. Η προσπάθειά μας θα είναι να προστατεύσουμε τον πρωτογενή τομέα, την ύπαιθρο, να δώσουμε ταυτότητα στα τοπικά μας προϊόντα και η προσπάθειά μας θα επικεντρώνεται στο να γίνει η διασύνδεση του προϊόντος που παράγουμε με τον τουρισμό»

Γιάννης Φλεβάρης (αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων)
«Η αλήθεια είναι όπλο και ασπίδα. Με βάση την αρχή αυτή με τόλμη και με επίγνωση με την αλήθεια θα προχωρήσουμε θα πούμε τα πράγματα με βάση τις αρχές που πιστεύουμε και έχουμε εμπεδώσει από τη διαδρομή μας ως εδώ. Χωρίς εξωραϊσμούς και με σκληρή δουλειά να εφαρμόσουμε τις αρχές μας.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος φρόντισε να καταδείξει έμπρακτα ότι το σχέδιο Κ2 που εγκρίθηκε από το λαό γίνεται πράξη. Χτες ήταν στην Κέα και χθες ήταν και πάλι στο Καστελλόριζο στο άλλο κομμάτι του χάρτη για να καταδείξει ότι το Αιγαίο είναι το μεγαλύτερο ενεργειακό πεδίο της χώρας , ότι εκεί παίζεται το μέλλον του Ελληνισμού τα επόμενα χρόνια. Θα κάνουμε κάτι το ξεχωριστό κάτι το μεγάλο και δεν θα μένουμε σε λόγια. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για να λογοδοτήσουμε πάντα με όπλο την αλήθεια».

Ηλίας Ζωγραφίδης (αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας)
«Η ομάδα μας στο τέλος της θητείας της θα έχει αλλάξει πολλά και θα αποτυπώσει μία ελπίδα για το μέλλον. Όπλο της πολιτικής μας είναι κάτι αυτονόητο, είναι η ίδια η αλήθεια. Κέντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος και κανένας δεν πρέπει να ξεχνά ότι η πολιτική υπάρχει τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει όχι για να ευημερούν οι αριθμοί αλλά για να ευημερούν οι άνθρωποι.

Αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα περνούν δύσκολα θα έχουμε πάντα στο μυαλό μας θα τους υπηρετούμε όχι μόνο διαχειριζόμενοι κονδύλια αλλά με παρεμβάσεις στην ίδια την κοινωνία με λόγο όπου υπάρχουν τα στρεβλά για να τα διορθώσουμε και με προσπάθεια να συμπυκνώσουμε το διαλυμένο κοινωνικό ιστό».

Μαριέττα Παπαβασιλείου (αντιπεριφερειάρχης τουρισμού)
«Το αίσθημα ευθύνης είναι τεράστιο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που είναι τεράστια αλλά και πολλά, στόχος μας θα είναι ενωμένοι να αναδείξουμε ένα Αιγαίο και να δείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο τι έχουμε πραγματικά.

Αυτό θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε χωρίς σπατάλες χωρίς να δημιουργούμε ψεύτικες εντυπώσεις και με συνεργασία που θα έχουμε όλοι μαζί. Θα αναδείξουμε αυτό που έχουμε. Αυτό θα είναι το μεγάλο μας στοίχημα και θα προσπαθήσουμε μέσα από τον τουρισμό να αναδείξουμε όλα τα καλά αυτού του τόπου»

Στέλιος Μπρίγγος (αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού)
«Eίναι τεράστια τιμή για μένα να εμπιστευτεί ο κ. Χατζημάρκος σε έναν νέο να ασχοληθεί με τα θέματα πολιτισμού της περιφέρειας. Αν και γνωρίζουμε ότι η ίδια η περιφέρεια είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση λόγω μορφολογίας έχουμε έναν κοινό παράγοντα που είναι ο πολιτισμός.

Άρα όσο διαφορετικά και αν είναι τα νησιά μας όλα έχουν τον Ελληνικό πολιτισμό και ο στόχος μας είναι να προάγουμε τον πολιτισμό αυτό, κυρίως προς το εξωτερικό και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τον τομέα ως προς την τουριστική προβολή της χώρας μας. Είμαι νέος άνθρωπος δεν θα ακούσετε από εμένα μεγάλα λόγια. Έχουμε μάθει να δουλεύουμε και νομίζω ότι δεν υποσχόμαστε πράγματα αλλά δεσμευόμαστε για πολλή και σημαντική δουλειά».

Μάρκος Δαδάος (αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού)
«Η μητέρα μου είναι από την Κάσο. Είμαι μισός Δωδεκανήσιος και μισός Κυκλαδίτης και θα είμαι ο τελευταίος που θα παραπονεθούν ότι μερολήπτησα. Θα θεωρούσα πλεονασμό να δώσω και εγώ τις ευχαριστίες μου στον περιφερειάρχη για την επιλογή που έκανε. Θέλω όμως να τονίσω ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε να ξεχάσουμε ούτε και να αδικήσουμε κανέναν.

Γνωρίζουμε ότι ο αθλητισμός είναι προσφορά υπηρεσιών μία δραστηριότητα κυρίως για τα νέα παιδιά, αλλά επειδή έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας πιστεύω και είμαι διατεθειμένος να αντιμετωπίσουμε και να το διαχειριστούμε με ευαισθησία σοβαρότητα νοικοκυριό και σχεδιασμό».




Διαβάστε ακόμη

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια