Παρουσία της ΕΥΘΥΤΑ στο 5ο Πανελλήνιο συνέδριο «Το τροχαίο ατύχημα»

Παρουσία της ΕΥΘΥΤΑ στο 5ο Πανελλήνιο συνέδριο «Το τροχαίο ατύχημα»

Παρουσία της ΕΥΘΥΤΑ στο 5ο Πανελλήνιο συνέδριο «Το τροχαίο ατύχημα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 392 ΦΟΡΕΣ

Συμμετείχε η πρόεδρος κ. Ελένη Καρύδη

Στις 19 & 20 Σεπτεμβρίου 2014 στην Αθήνα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου, συνδιοργανώνουν το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο «ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ».

Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν η Πρόεδρος Ελένη Καρύδη και οι εθελόντριες Νομικοί της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, κυρίες: Αργυρώ Παντελίδη και Βαλεντίνη Παντελίδη.

Εισηγητές: Καθηγητές Πανεπιστήμιου, έγκριτοι Νομικοί. Μια μικρή περιγραφή των εισηγήσεων: Θέματα εισηγήσεων: Ενδιαφέρουσες περιπτώσεις από την πρόσφατη νομολογία του Αρείου Πάγου. Επίκαιρα ζητήματα Αστικού Δικονομικού Δικαίου, Αναιρετικός Έλεγχος κατά την επιδίκαση χρηματικής ικανοποιήσεως κατ’ άρθρο 932 ΑΚ, Παρουσίαση Τράπεζας Νομικών Πληροφοριών ΔΣΑ Ισοκράτης», Η Πολιτική Αγωγή στα Τροχαία Ατυχήματα – Πρακτικά, Ζητήματα (Προθεσμίες – Αντίκλητος, Παραγραφή –Διακοπή Παραγραφής – Τροποποιήσεις ΚΠοινΔ ), Η Διαμεσολάβηση και ο ρόλος του Νομικού συμπαραστάτη,

Η "διάσωση" του Επικουρικού Κεφαλαίου αντιμέτωπη με το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ, Οι εξαιρέσεις ασφαλιστικής κάλυψης στις πρόσθετες παροχές των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ευθύνης από αυτοκίνητα, Η αρχή της διαφάνειας στις χρεώσεις των ασφαλιστικών συμβολαίων, Ασφάλιση επιβατών - Έννοια τρίτου, Ανασφάλιστος ο ιδιοκτήτης οχήματος ως επιβαίνων, Οι άγνωστες παγίδες του άρθρου 7 του Νόμου 489/1976 , Υποχρεώσεις και δικαιώματα ασφαλιζομένου, Ιατρικά θέματα που άπτονται του δικαίου των αποζημιώσεων θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, Οδήγηση υπό την επήρεια φαρμάκων και ναρκωτικών ουσιών, Ελληνική και Ευρωπαϊκή Πραγματικότητα, Η ανάλυση του DNA στην διερεύνηση του τροχαίου ατυχήματος – Όταν η επιστήμη πλησιάζει την επιστημονική φαντασία.

Η Educartoon-Η Γελοιογραφία στην Εκπαίδευση και η EYΘΥΤΑ Ρόδου-Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους, με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή για το σχολικό έτος 2014-2015, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, στο Χώρο Εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.

Θα μιλήσουν: Νικόλαος Νίκας, Υπεύθυνος Σχεδιασμού Educartoon, Ελένη Καρύδη, Πρόεδρος ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, Πάνος Διπλαράκος, Δημοσιογράφος ειδικού Τύπου και Μιχάλης Κου-ντούρης, σκιτσογράφος Educartoon

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί παράσταση του Θεάτρου Σκιών, με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή, από τον Νικόλα Τζιβελέκη.

Ετήσια Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων (F.E.V.R) Λουμπλιάνα 18-21 Σεπτεμβρίου 2014. Αντιπρόσωποι οργανώσεων που αγωνίζονται για την Οδική Ασφάλεια και την υπεράσπιση των θυμάτων των τροχαίων δυστυχημάτων από είκοσι Ευρωπαϊκές χώρες θα συναντηθούν και θα συζητήσουν από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στη Λουμπλιάνα, εκεί όπου πραγματοποιείται το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων, www.fevr.org.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν, η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, η μη κερδοσκοπική εταιρία You Are What U Do – Κώστας Κουβίδης και ο Πανελλαδικός Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα».

Στο επίκεντρο της συνάντησης τα θέματα της Γ.Σ, είναι:

Δράσεις για την Οδική Ασφάλεια και Μ.Μ.Ε.

Ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων και αντιμετώπιση των τροχαίων συμβάντων από την Δικαιοσύνη.

Ειδικό θέμα θα αποτελέσει η πανευρωπαϊκή διοργάνωση εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων που φέτος είναι την Κυριακή 16 Νοέμβρη και έχει θέμα: «Η Ταχύτητα Σκοτώνει».

Μας δίνεται η δυνατότητα να ενοποιήσουμε τις εμπειρίες μας, να μάθουμε νέες πρακτικές και να διαμορφώσουμε ένα κοινό πανευρωπαϊκό διεκδικητικό πλαίσιο που θα συμβάλει στη δραστική μείωση των τροχαίων συγκρούσεων, των θανάτων και των τραυματισμών και που αποτελεί τον άμεσο στόχο της συνάντησης.

Η επιλογή της Λουμπλιάνας σαν τόπος της συνάντησης δεν είναι φυσικά τυχαίος : φέτος βραβεύτηκε σαν η κορυφαία ευρωπαϊκή πόλη τόσο στο ζήτημα της βιώσιμης κινητικότητας όσο και σ’ αυτό του πρασίνου…

Διαβάστε ακόμη

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου