«Μάγεψε» το χορευτικό τμήμα του δήμου Πατρέων

«Μάγεψε» το χορευτικό τμήμα του δήμου Πατρέων

«Μάγεψε» το χορευτικό τμήμα του δήμου Πατρέων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1713 ΦΟΡΕΣ

Συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στη Λάρδο

Μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Ρόδου, χορευτική παράσταση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν προχθές το βράδυ στη Λάρδο.

Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων ενθουσίασε με την εμφάνισή του το κοινό που έδωσε το «παρών» στις εκδηλώσεις για το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Λάρδου, οι οποίες συνέπεσαν με τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Από νωρίς, πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία της Λάρδου, για να δει το χορευτικό του γνωστού σε όλη την Ελλάδα χοροδιδασκάλου Χρήστου Γιαννόπουλου και στο τέλος της βραδιάς τόσο ο ίδιος, όσο και οι χορευτές του εισέπραξαν ένα ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα, για το καταπληκτικό πρόγραμμα που παρουσίασαν.

«Μάγεψε» το χορευτικό τμήμα του δήμου Πατρέων

Πιο συγκεκριμένα το χορευτικό τμήμα του δήμου της Πάτρας, παρουσίασε δύο διαφορετικές παραστάσεις.

Η πρώτη αφορούσε σε χορούς από την Κρήτη, ενώ στην δεύτερη παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο ιδιαίτερα ζωντανές και έντονες χορογραφίες -με λαϊκούς χορούς- εμπνευσμένες από τον κοινωνικό βίο όπως το ομαδικό ζεϊμπέκικο ή το κλείσιμο της Πειραϊκής Πατραϊκής, με φιγούρες που περιείχαν ιδιαίτερο συμβολισμό, όπως τα «ψαλίδια» για τους άνδρες και τα «βελόνια» για τις γυναίκες.

«Μάγεψε» το χορευτικό τμήμα του δήμου Πατρέων

Ενδιάμεσα χόρεψε και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρδου «Ταξιάρχης» παρουσιάζοντας για μια ακόμη φορά, μεταξύ άλλων, τον Κάτω χορό της Λάρδου (παραδοσιακός χορός των γάμων), υπό την συνοδεία της κ. Δέσποινας Ευαγγελίδη στο τραγούδι, η οποία για μια ακόμη φορά έκλεψε την παράσταση.

«Μάγεψε» το χορευτικό τμήμα του δήμου Πατρέων

Σημειώνεται ότι στην βραδιά έδωσε το «παρών» και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τους Πατρινούς χορευτές.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών