Αγώνας δρόμου στα υπουργεία από τον Γιώργο Χατζημάρκο

Αγώνας δρόμου στα υπουργεία από τον Γιώργο Χατζημάρκο

Αγώνας δρόμου στα υπουργεία από τον Γιώργο Χατζημάρκο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 504 ΦΟΡΕΣ

Έχουμε ανοιχτά κρίσιμα θέματα και θα πρέπει να τα δούμε γρήγορα καθώς είναι πολύ μεγάλη η χρονική πίεση, τονίζει

Στις επαφές που έχει και προγραμματίζει για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναφέρθηκε, χθες, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Καταρχήν, την προηγούμενη εβδομάδα, σε ταξίδι του στην Αθήνα είχε μία πολύ χρήσιμη επαφή με τον πρέσβη της Γαλλίας, στην πρεσβεία, με αντικείμενο τη συνεργασία της Γαλλικής πρεσβείας με την Περιφέρεια σε ό,τι έχει να κάνει με το Γαλλικό Κατάλυμα στην οδό Ιπποτών, ένα κτίριο πολύ μεγάλης ιστορικής αξίας, περιουσία του Γαλλικού δημοσίου.

Η συζήτηση αφορούσε στη δυνατότητα να γίνεται χρήση του ισογείου και όχι μόνο του ορόφου για πολιτιστικούς σκοπούς και, όπως είπε, οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό στάδιο και γίνονται σε πολύ καλό κλίμα, κάτι το οποίο σηματοδοτεί μία νέα περίοδο στη συνεργασία Περιφέρειας και Γαλλικής πρεσβείας.

Επίσης, συζήτησαν και για την έκθεση του Λούβρου στις 13 Νοεμβρίου και ο Πρέσβης δεσμεύτηκε να στηρίξει τις όποιες προσπάθειες των τοπικών Αρχών, Δήμου και Περιφέρειας, για την παρουσία μας εκεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις ανάγκες προβολής τόσο του πολιτιστικού όσο και του τουριστικού πλούτου της περιοχής μας ενώ θεωρεί ότι είναι στα θετικά η «συμμαχία» αυτή με το Γάλλο πρέσβη.

Αγώνας δρόμου στα Υπουργεία
Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και αρχές της επόμενης, ο κ. Χατζημάρκος, έκανε γνωστό ότι προγραμματίζει μία σειρά επαφών στην Αθήνα, με Υπουργούς σε Υπουργεία όπου έχουμε ανοιχτά κρίσιμα θέματα και θα πρέπει να τα δούμε γρήγορα καθώς είναι πολύ μεγάλη η χρονική πίεση, όπως είπε.

Συγκεκριμένα, ανοιχτά ζητήματα έχει η περιοχή μας σε Υπουργεία όπως το Ναυτιλίας, το Ανάπτυξης, το Υποδομών, Περιβάλλοντος και τώρα γίνεται ο προγραμματισμός για να δρομολογηθούν αυτά τα ραντεβού.

Υδροπλάνα
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο θέμα με τα υδροπλάνα που, όπως είπε, η εμπλοκή της Περιφέρειας στο σχεδιασμό του δικτύου και την κατασκευή των υδατοδρομίων σε συνεργασία με τα κατά τόπους Λιμενικά Ταμεία, είναι ένα θέμα που, από τη στιγμή, που ανακοινώθηκε η πρόθεσή της να έχει έναν ενεργό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, «μια απόφαση πολιτική αλλά βεβαίως απολύτως θεμιτή και υποχρεωτική και σε κυβερνητικό επίπεδο γνωστή και αποδεκτή», όπως είπε, προκάλεσε…«περίεργες» αντιδράσεις από παράγοντες της αγοράς.

Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης, εξήγησε το χαρακτηρισμό «περίεργες», θυμίζοντας ότι ο ίδιος προέρχεται από την αγορά και αυτό είναι γνωστό σε όλους, ότι, δηλαδή, βλέπει με πολύ μεγάλη συμπάθεια τη λειτουργία της αγοράς-και είναι από τους πολιτικούς που δεν ντρέπεται να το πει αυτό, όπως τόνισε-πλην, όμως, αντιλαμβάνεται ευκολότερα ίσως και από άλλους πότε η λειτουργία της ξεπερνάει κάποια όρια.

Μάλιστα, θέλησε να το σταματήσει εδώ λέγοντας το εξής: «Η Περιφέρεια, ως Οργανισμός ο οποίος οφείλει να ασκεί πολιτική σε όλη την έκταση της περιφέρειας και να έχει ένα ρόλο στρατηγικό, δεν θα το απεμπολήσει αυτό ποτέ και για κανέναν.

Ό,τι κι αν έχει συμφωνηθεί και με όποιον και αν έχει συμφωνηθεί ενδεχομένως στο παρελθόν το οτιδήποτε. Έχουμε εισέλθει σε μία εντελώς νέα εποχή και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Όπου και αν βρίσκονται. Είτε στο κομμάτι της αγοράς, είτε στο κομμάτι της πολιτικής».

Διαβάστε ακόμη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο