Σύσκεψη για το δημοτικό κυνοκομείο

Σύσκεψη για το δημοτικό κυνοκομείο

Σύσκεψη για το δημοτικό κυνοκομείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 384 ΦΟΡΕΣ

Υπό την παρουσία του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Πόκκια

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στο δημοτικό κυνοκομείο, αποτελεί το αντικείμενο συζητήσεων των εθελοντών και μελών της Φιλοζωικής με το νέο Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο καθώς και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Πόκκια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπός των εθελοντών και μέλος της Φιλοζωικής, κ. Μαρτίνος Κανελλάκης, είχε, χθες, συνάντηση με τον Δήμαρχο αναφορικά με τις στειρώσεις που θα γίνουν από Γερμανούς κτηνιάτρους οι οποίοι θα έρθουν προσεχώς στη Ρόδο και χρειάζεται η άδεια του Δημάρχου για να μπορέσουν να έρθουν και να κάνουν δωρεάν στειρώσεις στο δημοτικό κυνοκομείο.

Όπως είπε ο κ. Κανελλάκης, έχει παγιωθεί αυτό καθώς οι Γερμανοί κτηνίατροι έρχονται δύο και τρεις φορές το χρόνο, καμιά φορά, και στειρώνουν έναν μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων και γάτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι, μέχρι τώρα έχουν γίνει 3.500 στειρώσεις, ένας απίστευτα μεγάλος αριθμός και αν κάθε ζώο από αυτά γεννούσε άλλα δέκα ζώα θα είχαμε γύρω στα 35.000 επιπλέον αδέσποτα!

Ερωτηθείς, πάντως, είπε ότι το κυνοκομείο έχει υπερκορεσθεί, καθώς φιλοξενούνται εκεί πάνω από 300 σκυλιά αλλά το πρόγραμμα των στειρώσεων πρέπει να συνεχιστεί καθώς το πρόβλημα με τα αδέσποτα στη Ρόδο παραμένει μεγάλο και αν δεν στειρωθούν τα ζώα θα πολλαπλασιαστεί.

Τέλος, μπορεί να εγκαταλείφθηκαν τα σχέδια για νέο κυνοκομείο καθώς με τη σημερινή οικονομική κατάσταση κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό αλλά αυτό που πρότειναν είναι να γίνει μία επέκταση του υπάρχοντος, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια ώστε να έχει μία μόνιμη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Διαβάστε ακόμη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών