Ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη των λιμένων σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές

Ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη των λιμένων σε νησιά  και απομακρυσμένες περιοχές

Ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη των λιμένων σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 420 ΦΟΡΕΣ

Η Ευρωβουλευτής της ΝΔ κα. Ελίζα Βόζεμπεργκ, ως μέλος της επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισήμανε στην υποψήφια Σλοβένα Επίτροπο την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη των λιμένων σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη νησιωτική Ελλάδα.

Η κα. Βόζεμπεργκ ως αρμόδια εκ μέρους του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) για την εισήγηση σχετικά με την πρόταση Κανονισμού για τη "θέσπιση πλαισίου όσον αφορά στην πρόσβαση στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών και τη χρηματοοικονομική διαφάνεια των λιμένων" υπογράμμισε ότι οι λιμένες αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης και πηγή ευημερίας για τις ευρωπαϊκές περιφέρειες και πόλεις.

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι τα λιμάνια συμβάλλουν σημαντικά στην ευρωπαϊκή οικονομία, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης, καθώς το 90% του εμπορίου της Ευρώπης συντελείται διά θαλάσσης.

Παράλληλα, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής τοποθετήθηκε στο γεγονός ότι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών λιμένων είναι υψίστης σημασίας καθώς και η διασφάλιση διαφανούς και αποτελεσματικής χρήσης της κοινοτικής χρηματοδότησης.

Η κα. Bulc στην απάντησή της ανέφερε ότι οι λιμένες πραγματικά αποτελούν σημαντικό πυλώνα της ευρωπαϊκής οικονομίας για αυτό το λόγο είναι και αναπόσπαστο τμήμα του χρηματοδοτικού προγράμματος «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF, Connecting Europe Facilities).

Επίσης, τόνισε ότι η χρηματοδότηση ορισμένων λιμένων θα πρέπει να συνδεθεί με το θεματολόγιο για την επιχειρηματικότητα, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών λιμένων και να αντιμετωπίσει έτσι η ΕΕ τις προκλήσεις και τον ανταγωνισμό με την Κίνα σε αυτόν τον τομέα.

Διαβάστε ακόμη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών