Περιβαλλοντική δράση του 4ου Γυμνασίου Ρόδου

Περιβαλλοντική δράση του 4ου Γυμνασίου Ρόδου

Περιβαλλοντική δράση του 4ου Γυμνασίου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 570 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο των δράσεων για την "Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης", όπως έχει καθιερωθεί κάθε σχολικό έτος την 2η εβδομάδα του Οκτωβρίου, οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Ρόδου (Καζούλειο) συνέβαλαν στη διαμόρφωση και τον καλλωπισμό του αύλειου χώρου του σχολείου. Έτσι την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου με τη συνεργασία και προσφορά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τα παιδιά έσκαψαν, φύτεψαν, πότισαν, περιποιήθηκαν και κυρίως "υιοθέτησαν" περισσότερα από 30 καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά (ιβίσκος, αγγελική, χαρουπιά, μέντα, δενδρολίβανος, αρμπαρόριζα κ.ά)
Περιβαλλοντική δράση  του  4ου Γυμνασίου Ρόδου

Ο γεωπόνος της Περιφέρειας κ.Νίκος Ρένεσης μίλησε στους μαθητές για τις ιδιότητες και τη χρησιμότητα του κάθε φυτού, τους έδωσε οδηγίες για το σωστό τρόπο φυτέματος, αλλά και περιποίησης των φυτών και τους καθοδήγησε καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης. Περίπου 30 ενθουσιώδεις μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί ενεπλάκησαν άμεσα στη συμβολική αυτή περιβαλλοντική κίνηση, αλλά από δω και πέρα όλοι οι μαθητές του σχολείου συμμετέχουν στη φροντίδα και περιποίηση του μικρού μας κήπου.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 4ου Γυμνασίου Ρόδου ευχαριστούν θερμά το Γεωπόνο κ. Ρένεση που ανταποκρίθηκε με τόση θέρμη στην πρόσκληση του σχολείου, καθώς και το Φυτώριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ευγενική προσφορά των φυτών.


Διαβάστε ακόμη

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια