Ενημερωτική ημερίδα για την ισότητα των φύλων

Ενημερωτική ημερίδα για την ισότητα των φύλων

Ενημερωτική ημερίδα για την ισότητα των φύλων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 505 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα του έργου «Εξειδίκευση του πρότυπου Συστήματος Ένταξης της Ισότητας των Φύλων (Σ.Ε.Ι.Φ.) σε Περιφέρειες και Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου» από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και την Ένωση Εταιριών «EUROPEAN PROFILES A.E. – ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου στο ξενοδοχείο Atrium Platinum.

Ενημερωτική ημερίδα για την ισότητα των φύλων
Στην αρχή παρουσιάστηκαν οι δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου «Εξειδίκευση του πρότυπου Συστήματος Ένταξης της Ισότητας των Φύλων (ΣΕΙΦ) σε Περιφέρειες και Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου» από τον κ. Τριαδά Κωνσταντίνο, αναπληρωτή Υπεύθυνου έργου. Όπως αναφέρθηκε σκοπός του έργου είναι η εκπόνηση επιχειρησιακού προγράμματος για το θέμα της Ισότητας στο Δήμο Ρόδο και στις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα. Παπαγιαννοπούλου Σταματία, Κοινωνιολόγος και Εμπειρογνώμονας σε θέματα Ισότητας Φύλων, η οποία αναφέρθηκε στις προτεινόμενες δράσεις παρέμβασης για την ένταξη της Ισότητας των Φύλων ανά άξονα Στρατηγικής στο Δήμο και τις δύο Περιφέρειες.
Η κα. Ζωάννου Άννα, Αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων και Τρίτης ηλικίας μίλησε για τις δράσεις του Δήμου στα θέματα Ισότητας των Φύλων. Στόχος η σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και η ενημέρωση των δημοτών. Ο Δήμος Ρόδου έχει μεγάλη εμπειρία και πορεία σε πρωτοβουλίες και έργα που στηρίζουν τις γυναίκες και τις οικογένειες, αφού πάντα ήταν και είναι πρωτοπόρος στα κοινωνικά θέματα.
Η κα. Γιασιράνη Χαρίκλεια, ε­ντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και μέλος Π.ΕΠ.ΙΣ Νοτίου Αιγαίου ανέπτυξε το προγραμματισμό της νέας περιφερειακής αρχής για τα θέματα Ισότητας. Σκοπός είναι να δοθούν νέα διαστάσεις και προοπτικές στα θέματα Ισότητας μέσα από την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, που θα υποστηρίξουν τη νησιώτισσα στη ζωή της.

Ενημερωτική ημερίδα για την ισότητα των φύλων
Στο τέλος μίλησε η κα. Σαραντινού Αγγελική, Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου για τις δράσεις που πρόκειται να αναπτύξει η νέα περιφερειακή αρχή και ως κεντρικό άξονα θα έχει τα θέματα απασχόλησης και την υποστήριξη των συνεταιρισμών.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών