Στο ΙΤΕΠ μελέτη για την αναμόρφωση του προγράμματος των Τουριστικών Σχολών

Στο ΙΤΕΠ μελέτη για την αναμόρφωση του προγράμματος των Τουριστικών Σχολών

Στο ΙΤΕΠ μελέτη για την αναμόρφωση του προγράμματος των Τουριστικών Σχολών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 477 ΦΟΡΕΣ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση του έργου Μελέτη Διαμόρφωσης Εκπαιδευτικού Προγράμματος Τουριστικών Σχολών απηύθυνε ο γενικός γραμματέας Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων Γιάννης Πυργιώτης στο Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ).

Το ΙΤΕΠ καλείται να υποβάλλει σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή την τεχνική και οικονομική του προσφορά στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Εφαρμογής του υπουργείου Τουρισμού έως τις 5 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της επιλογής αναδόχου, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Αντικείμενο των υπηρεσιών του Αναδόχου είναι η παροχή μελέτης για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του προγράμματος εκπαίδευσης των Τουριστικών Σχολών, σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα και τα συμπεράσματα της Ομάδας Εργασίας για την Τουριστική Εκπαίδευση και Κατάρτιση που συστάθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον Τουρισμό, τη σύνδεση του εκπαιδευτικού προγράμματος των Τουριστικών Σχολών (ως παραγωγικών σχολών του Υπουργείου), με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας του Τουρισμού (ιδιαίτερα στον ξενοδοχειακό κλάδο), καθώς και την αναμόρφωση των ουσιαστικών και των τυπικών προσόντων των σπουδαστών.

Η διάρκεια του έργου ορίζεται σε δύο μήνες και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται έως 15.000 ευρώ.

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να καταγραφούν η διεθνής εμπειρία σε προγράμματα σπουδών-σχολών με παρόμοια χαρακτηριστικά, οι ανάγκες της ξενοδοχειακής αγοράς στην Ελλάδα σε ανθρώπινο δυναμικό και οι εκπαιδευτικές ανάγκες (αναβάθμισης και εκπαίδευσης εκπαιδευτών) του εκπαιδευτικού προσωπικού των Τουριστικών Σχολών.

Σε δεύτερη φάση θα πρέπει να κατατεθούν προτάσεις για νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Τουριστικών Σχολών και για τη δημιουργία νέων υποδομών. Η πρόταση για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει περιγραφή μαθημάτων ανά εξάμηνο σπουδών. Η πρόταση για τις αναγκαίες νέες υποδομές των Τουριστικών Σχολών θα αναφέρεται στην τεχνολογία, στην εκπαίδευση και στο υλικό κάθε Σχολής.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: Τα σήματα για το καλοκαίρι από τις αφίξεις τριμήνου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Με τον πρέσβη της Σιγκαπούρης συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά