Αποτελέσματα από την επίσκεψη του δημάρχου Σύμης στο Ευρωκοινοβούλιο

Αποτελέσματα από την επίσκεψη του δημάρχου Σύμης στο Ευρωκοινοβούλιο

Αποτελέσματα από την επίσκεψη του δημάρχου Σύμης στο Ευρωκοινοβούλιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 478 ΦΟΡΕΣ

Από επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη του δημάρχου Σύμης στο ευρωκοινοβούλιο την προηγούμενη βδομάδα. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπακαλοδούκας βρέθηκε εκεί, για να συζητήσει το πολύκροτο θέμα της λαθρομετανάστευσης, μιας και ηγείται ενός δήμου που τόσο πολύ θίγεται από το εν λόγω θέμα.

Στις συναντήσεις που είχε με ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων στηλίτευσε το παράνομο εμπόριο μεταναστών, ενώ δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων των παρευρισκομένων στο κοινοβούλιο για τη βιωματική του τοποθέτηση πάνω στο τόσο σημαντικό αυτό πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα μας και χρήζει πολιτικής λύσης άμεσα. Μεταξύ άλλων στην ομιλία του αναφέρθηκε στους Σύριους μετανάστες, προτείνοντας να σταματήσει η παράνομη μετακίνησή τους με δουλέμπορους, θίγοντας όλους τους κινδύνους που κάτι τέτοιο εγκυμονεί (κακουχίες, πνιγμοί, έλλειψη ιατρικής φροντίδας κλπ.) και πρότεινε να εισέρχονται εντός των ευρωπαϊκών συνόρων με βίζα, κανονικά, νόμιμα, να τους παρέχεται η κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη, να καταγράφονται, και όταν πλέον θα έχουν ρυθμιστεί τα προβλήματα στη χώρα τους, να επιστρέψουν πίσω στη Συρία.

Οι απόψεις του όμως δεν περιορίστηκαν μόνο στους Σύριους, αλλά κατηγόρησε με τον πλέον καυστικό τρόπο τις πολιτικές που συντηρούν μια κατάσταση που ευνοεί τους δουλέμπορους, οι οποίοι αποτελούν και κίνδυνο για τους λιμενικούς υπαλλήλους που πολλές φορές καλούνται, χωρίς την κατάλληλη επάνδρωση και εξοπλισμό, να αντιμετωπίσουν επικίνδυνους οπλισμένους δουλέμπορους. Επίσης κατηγόρησε και την ελληνική πολιτεία για την ολιγωρία της απέναντι στον πάγιο αίτημά του να επανδρωθεί το πολυδύναμο ιατρείο Σύμης από γιατρούς, και δη όταν πρέπει να καλυφθούν - πέρα των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών - και οι ανάγκες των μεταναστών που φθάνουν στο νησί καθημερινά κατά σωρηδόν. Σε κάθε περίπτωση τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια πολλώ δε μάλλον όταν αυτές ακούγονται στην καρδιά της Ευρώπης, στο κέντρο λήψης αποφάσεων, στις Βρυξέλλες!

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου