Επίσκεψη του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Κουσκούκη στη Νίσυρο

Επίσκεψη του καθηγητή  κ. Κωνσταντίνου Κουσκούκη στη Νίσυρο

Επίσκεψη του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Κουσκούκη στη Νίσυρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 698 ΦΟΡΕΣ

Για αδειοδότηση των ιαματικών πηγών

Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 παραβρέθηκε στην Νίσυρο, προσκεκλημένος του Δήμου, ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, πρόεδρος Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και υπεύθυνος για αναγνώριση, πιστοποίηση και αδειοδότηση των Ιαματικών Πηγών.

Επισκέφθηκε τις Ιαματικές Πηγές Αυλακίου, Πάλων και Λουτρών στο Μανδράκι. Καμία από τις Ιαματικές Πηγές δεν έχει άδεια από τον φορέα του Κράτους.

Σε συμφωνία με τον κ. Κουσκούκη η Νέα Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης όλων των Ιαματικών Πηγών.

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε στη Νίσυρο η επέτειος του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ο ηλιόλουστος καιρός έδωσε τη δυνατότητα σε πλήθος κόσμου να πλημμυρίσει τους δρόμους και την Πλατεία Ηρώων του Μανδρακίου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μελαχροινάκης Ευάγγελος, ο Πρόεδρος Δ.Σ κ. Ανδριώτης Μιχαήλ, μέλη του Δ.Σ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κω – Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, οι ιερείς του νησιού, ο Ταγματάρχης κ. Πετρίδης Κωνσταντίνος, ο Λιμενοσταθμάρχης κ. Χουρμουζιάδης Βασίλειος και ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού, Αρχιφύλακας κ. Κούτσικος Δημήτριος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε την 10η π.μ. με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ποταμμιτίσης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος ο οποίος αναφέρθηκε στην Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων το 1940-1945 και στη σημασία που έχει για μας σήμερα.

Επίσης για πρώτη φορά έγινε αναφορά, ονομαστικά στον καθένα από τους Νισύριους που έλαβαν μέρος στο Σύνταγμα Δωδεκανησίων Εθελοντών στο Αλβανικό μέτωπο το 1940, και στη Μέση Ανατολή.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων.

Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση των παιδιών του παιδικού σταθμού, νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου – λυκείου και αγήματος του Στρατού.

Διαβάστε ακόμη

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"