Δεν αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ο καφές

Δεν αυξάνει  τον καρδιαγγειακό  κίνδυνο ο καφές

Δεν αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ο καφές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 391 ΦΟΡΕΣ

Ο καφές κάνει καλό στην καρδιά μας. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Circulation.

Πρόκειται για μια μετα-ανάλυση, στην οποία αξιολογήθηκε η σχέση της κατανάλωσης καφεΐνης με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων (αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, στεφανιαία νόσος, καρδιακή ανεπάρκεια, καρδιαγγειακή θνητότητα).

Στην εν λόγω μελέτη αξιολογήθηκαν τα δεδομένα από 36 μελέτες κατανάλωσης καφέ και καρδιαγγειακού κινδύνου, με συνολικό αριθμό 1.279.804 συμμετεχόντων και 36.352 καταγεγραμμένων περιστατικών καρδιαγγειακής νόσου.

Από τα αποτελέσματά της φάνηκε η κατανάλωση καφέ, ιδίως για άτομα που κατανάλωναν 3,5 φλιτζάνια ημερησίως, δεν σχετίζεται με καρδιαγγειακά προβλήματα.

Όπως μάλιστα οι ίδιοι οι ερευνητές επισημαίνουν, η μέτρια κατανάλωση καφέ σχετίζεται αντίστροφα με την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου, ενώ η έντονη κατανάλωση καφέ δεν φαίνεται να αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται σε συμφωνία με πρόσφατα στοιχεία από τη μελέτη της Ικαρίας στη χώρα μας, που έδειξαν ότι η κατανάλωση ελληνικού καφέ σχετίζεται με υγεία και μακροζωία.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη

Νικοτίνη και εξάρτηση: 30 αποτυχημένες απόπειρες να κόψουν το κάπνισμα 1 στους 2 Έλληνες

Πολλοί αιμοδότες, αλλά λίγο αίμα – Το παράδοξο της αιμοδοσίας στην Ελλάδα

Γεώργιος Ι. Ρόκας: Φλεβίτιδα, κιρσοί, ευρυαγγείες. Οριστική λύση με Laser

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας εκπέμπει προειδοποίηση για τη ΧΑΠ – Ανάρτηση και από τον Ρόδιο πνευμονολόγο Δημήτρη Κρητικό

Δωρεάν Σπιρομετρήσεις στη Ρόδο – Προληπτική Δράση για την Υγεία του Αναπνευστικού

Μαρία Σουλούνη: Σωστή διατροφή, ο δρόμος της υγείας

Ματίνα Πουλλή-Βυρίνη: Εποχικά και τοπικά προϊόντα για μια υγιεινή και βιώσιμη διατροφή

Τσαμπίκα Κοντόγιαννου: Οικονομία και θρεπτική αξία στο οικογενειακό τραπέζι