Ξεκίνησε τις κλοπές από τα δικαστήρια!

Ξεκίνησε τις κλοπές από τα δικαστήρια!

Ξεκίνησε τις κλοπές από τα δικαστήρια!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 890 ΦΟΡΕΣ

Ένας 27χρόνος απο την Κρεμαστή μόλις αποφυλακίστηκε

Για κλοπές τις οποίες δεν δίστασε να διαπράξει ακόμη και μέσα στο … Δικαστικό Μέγαρο (!) συνελήφθη 27χρονος κάτοικος Κρεμαστής, ο οποίος αποφυλακίστηκε πριν από μερικές ημέρες!

Ο 27χρονος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, ληστειών και κλοπών, συνελήφθη προ-χθές το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Αφορμή για την σύλληψη του 27χρονου αποτέλεσε η «επίσκεψη» που έκανε στο δικαστικό μέγαρο προκειμένου δήθεν να ενημερωθεί για υπόθεσή του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 27χρονος αρχικά πήγε στο γραφείο της προϊσταμένης του Εφετείου Δωδεκανήσου από όπου και αφαίρεσε το πορτοφόλι της με χρήματα και διάφορα προσωπικά έγγραφα. Στην συνέχεια ο 27χρονος μετέβη στο γραφείο της Ειρηνοδίκης Ρόδου από όπου και πήρε ένα πορτοφόλι. Και τα δύο τα πορτοφόλια εντοπίστηκαν σε κάδο απορριμμάτων στις τουαλέτες του δικαστηρίου. Μόλις οι υπάλληλοι των δύο υπηρεσιών διαπίστωσαν τι είχε συμβεί αμέσως ενημέρωσαν την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (24 Νοεμβρίου 2014) εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 27χρονος στις 21 Νοεμβρίου 2014 το μεσημέρι είχε μεταβεί στο γραφείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από όπου αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, χρήματα, και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

Αλλά και περίπου στις 9 το βράδυ της 20ης Νοεμβρίου ο ίδιος μετέβη σε καφετέρια στην πόλη της Ρόδου από όπου και αφαίρεσε το ποδήλατο του ιδιοκτήτη, ενώ λίγη ώρα μετά μετέβη στο χώρο στάθμευσης της Μικτής Χορωδίας του Δήμου όπου εντόπισε ένα ανασφάλιστο αυτοκίνητο και από αυτό αφαίρεσε ένα κομπολόι!
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ενώ ο ίδιος τους υπέδειξε κάδο απορριμμάτων στην πλατεία Κύπρου όπου και εκεί εντοπίστηκαν διάφορα αντικείμενα που είχε αφαιρέσει.
Χθες το μεσημέρι ο 27χρονος προσήχθη ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και κίνησε σε βάρος του την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Είχε καταδικαστεί
Ο 27χρονος τον Ιανουάριο του 2014 είχε κριθεί ένοχος από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για δέκα διαρρήξεις και κλοπές σε δωμάτια ξενοδοχείων και σταθμευμένα αυτοκίνητα της περιοχής Ιαλυσού και Κρεμαστής που είχε διαπράξει το καλοκαίρι του 2013 και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Για την ίδια υπόθεση τον Ιούλιο του 2014 του επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο