Michael Frese: Der Touristik: 3% ακριβότερη η Μεσόγειος το 2015, φτηνότεροι οι μακρινοί προορισμοί

Michael Frese: Der Touristik: 3% ακριβότερη η Μεσόγειος το 2015, φτηνότεροι οι μακρινοί προορισμοί

Michael Frese: Der Touristik: 3% ακριβότερη η Μεσόγειος το 2015, φτηνότεροι οι μακρινοί προορισμοί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 507 ΦΟΡΕΣ

Αισιόδοξος για το 2015 εμφανίζεται ο επικεφαλής στη Φρανκφούρτη του γερμανού τουρ οπερέιτορ Der Touristik, Michael Frese.

O τουρ οπερέιτορ είχε φέτος χαμηλή ανάπτυξη, καθώς τα προγράμματά του επηρεάστηκαν από τις πολλές κρίσεις στη Συρία και τη Δυτική Αφρική, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να αυξηθούν το 2014 οριακά κατά 1,5%. Οι διακοπές σε μακρινούς προορισμούς αυξήθηκαν κατά 2%, με ισχυρή ανάπτυξη για την Καραϊβική (+ 34%) και τον Ινδικό Ωκεανό (+ 6%). Οι προορισμοί της Μεσογείου έμειναν σταθεροί, με καλή ανάπτυξη στα προγράμματα για την Τυνησία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, ενώ το πολυτελές προϊόν Dertour Deluxe παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά 6%.

Οι κρατήσεις, πάντως, για το 2015 τρέχουν ήδη σε υψηλότερους ρυθμούς από την ίδια περίοδο πέρυσι. Γι αυτό, ο κ.Frese αναμένει αρκετά υψηλή αύξηση στα μεγέθη του 2015, όχι, όμως και διψήφια.

Χάρη στην έγκαιρη αντιστάθμιση συναλλαγματικού κινδύνου, ο DER Touristik μπορεί να προσφέρει τιμές για το επόμενο καλοκαίρι που δεν θα είναι πλέον δυνατές στις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες,όπως είπε. Για παράδειγμα, οι τιμές στις ΗΠΑ είναι 3-5% φθηνότερες και στον Καναδά έως και 10% χαμηλότερες, ενώ άλλοι προορισμοί, όπως η νότια Αφρική πωλούνται 7% φτηνότερα και η Ταϊλάνδη με το Μπαλί 5% φτηνότερα. Αντίθετα, τα προγράμματα στη Μεσόγειο είναι περίπου 3% ακριβότερα.

Για το καλοκαίρι του 2015, ο τουρ οπερέιτορ έχει κυκλοφορήσει 53 διαφορετικά φυλλάδια που καλύπτουν διαφορετικές προορισμούς και κατηγορίες πελατών.

Πηγή: http://www.tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: Τα σήματα για το καλοκαίρι από τις αφίξεις τριμήνου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Με τον πρέσβη της Σιγκαπούρης συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά