Καταβολή ΔΗΦΟΔΩ ως χορηγία

Καταβολή ΔΗΦΟΔΩ ως χορηγία

Καταβολή ΔΗΦΟΔΩ ως χορηγία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 298 ΦΟΡΕΣ

Πήραμε από συμπολίτες μας και δημοσιεύουμε:
"Οι αντιδράσεις που τελικά δημιουργήθηκαν σιγά-σιγά στους τοπικούς μας κύκλους, δεν ήταν στην ουσία για την ίδια την καταβολή του ΔΗΦΟΔΩ για την οποία έτσι κι αλλιώς είχαμε αρχικά συναινέσει αλλά για την μη ανταποδοτική του χρήση σε έργα υποδομής και ανάδειξης του τόπου. Για την διαστρέβλωση του σκοπού του.


Και είναι πολλοί αυτοί που και τώρα συμφωνούν για την συνέχισή του αλλά σε ένα ειδικό ταμείο για εκτέλεση χειροπιαστών έργων και παραγωγικών πλέον μισθοδοσιών και με μια άλλη μορφή που παίρνει το νόημα του "χορηγού". Αυτόματα, ο πολίτης που πληρώνει, μετατρέπεται από κακομοίρης φορολογούμενος σε υπερήφανος χορηγός αφού θα καμαρώνει περνώντας μπροστά από τα άμεσα εκτελεσθέντα έργα χάρη στην δική του καταβολή.

Αυτό το "καμάρι" που μέχρι τώρα έλειψε στον Δωδεκανήσιο πολίτη και η ρήση "χαλάλι, τα χρήματα έπιασαν τόπο!!" Και οπωσδήποτε, σοβαρή προυπόθεση στην γκάμα των έργων είναι να υπάρχουν και τα μεγαλόπνοα έργα αλλά απαραίτητα και το παραμικρό πρόβλημα της καθημερινότητας που πρέπει να λυθεί, δηλαδή και η λακκούβα ακόμα μπροστά στην επιχείρηση ή το σπίτι του καθενός να κλείνει εδώ και τώρα και όχι ώς συνήθως μετά 4 χρόνια...λόγω έλλειψης χρημάτων!!

Ποιός δεν θυμάται τις εισφορές όλων των Ροδιτών στον έρανο που έγινε κάποτε από τον Δήμο για να αγορασθεί μια ροδίτικη φρεγάτα ή για το κτίσιμο ξανά του Πύργου του Ναγιάκ-άσχετα με την μη πραγματοποίηση-; Πόσοι Ροδίτες δεν συνεισφέρουν χρήματα στην αδυναμία του Δήμου για να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο οι διάφορες Πολιτιστικές και Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας; Πόσοι Ροδίτες δεν υιοθετούν πάρκα για να τα φροντίσουν, στην αδυναμία του Δήμου να τα συντηρεί; Και όλα αυτά και πολλά ακόμα, γιατί νοιάζονται τον τόπο τους.

Η συνέχιση του ΔΗΦΟΔΩ υπό αυτές τις εποικοδομητικές αλλαγές δεν θα αποσταθεροποιήσει καμμιά κατάσταση, δεν θα επιβαρύνει με αντικατάστασή του από άλλον πιο επαχθή φόρο, ειδικά για τον Τουρισμό αλλά θα αποφέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη που τώρα συνεχώς φρενάρει γιατί οδηγείται σε λάθος κατευθύνσεις. Οποιος Αγαπά αληθινά τον τόπο του, πρέπει να σκεφθεί τώρα μόνο την ανάπτυξη του τόπου, και όχι την μίζερη και πρόσκαιρη ευχαρίστηση της κατάργησης."

Διαβάστε ακόμη

Εργασίες καθαρισμού στη Μεσαιωνική Πόλη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη

Μόνο το 50% των υλικών είναι κατάλληλο για ανακύκλωση

Σχόλιο του διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής κ. Γιώργου Τριάντου για τα τροχαία ατυχήματα στη Ρόδο

Η βράβευση του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος