Υπάρχει θέμα με τις κεραίες

Υπάρχει θέμα με τις κεραίες

Υπάρχει θέμα με τις κεραίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 839 ΦΟΡΕΣ

Τους προβληματισμούς του εξέφρασε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου

Στον προβληματισμό που αναπτύχθηκε κατά τη συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Ρόδου, αναφορικά με την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας αναφέρθηκε χτες ο πρόεδρός της Μιλτιάδης Παγκάς στο πλαίσιο ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Παραχωρώντας συνέντευξη τύπου και με αφορμή το γεγονός ότι ήταν η τελευταία συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας, τόνισε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου που τα μέλη της ανέλαβαν, είχαν να αντιμετωπίσουν πολλά ανοιχτά μέτωπα και σημαντικά ζητήματα σε εκκρεμότητα.

Όμως όλοι ήταν μία ομάδα τα μέλη της οποίας δούλεψαν συλλογικά όπως είπε ενώ χαιρέτισε και την παρουσία του βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού.
«Αυτό μας χαροποιεί. Περιμένουμε και άλλους να έρθουν» δήλωσε και πρόσθεσε ότι ο κ. Κρεμαστινός άκουσε τους προβληματισμούς τους για τα ζητήματα που τους ταλανίζουν.

Σε ότι αφορά τώρα τις κεραίες ( θέμα για το οποίο έγραψε χτες η «Ρ») ο κ. Παγκάς δήλωσε ότι η δημοτική κοινότητα κινητοποιήθηκε από ένα έγγραφο που της κοινοποιήθηκε από το πρώην ΠΕΧΩΔΕ για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα στην πόλη.

Μάλιστα εξέφρασε το ερώτημα και τον προβληματισμό αν μπορεί να συνεχιστεί αυτό δηλαδή να αποφασίζουν κάποιοι από την Αθήνα για το θέμα, χωρίς να έχει ενημέρωση η τοπική κοινωνία και χωρίς να έχει άποψη.

Όπως τόνισε υπάρχουν και θέματα δημόσιας υγείας και με δεδομένο ότι και για τον υποσταθμό της ΔΕΗ εκφράστηκε εξίσου ανάλογος προβληματισμός, για τους ίδιους λόγους όπως είπε υπάρχει ευαισθησία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ένα μήνα εταιρία κινητής τηλεφωνίας είχε καταθέσει προς το ΚΑΣ αίτημα για την τοποθέτηση 7 κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός της Μεσαιωνικής πόλης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Πόκκιας και Κακούλης, για θέματα της αρμοδιότητάς τους ενώ παραβρέθηκε όπως είπε και ο κ. Κυριαζής από την υπηρεσία πρασίνου για το θέμα της υιοθεσίας πάρκων.

Ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα έκανε γνωστό ότι υπάρχει ενδιαφέρον όμως αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν και συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Σε ότι αφορά την κανονιστική διάταξη για τη χορήγηση άδειας μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την παράταση στο ωράριό τους που βρίσκεται σε διαβούλευση, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας , τόνισε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο έγινε πολλή δουλειά για το θέμα, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει και την ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων όταν τέθηκε το ζήτημα σε σύσκεψη πριν μία εβδομάδα.

Το πρόβλημα εστιάζεται στη Μεσαιωνική πόλη λόγω του γεγονότος ότι κατοικείται αλλά παράλληλα είναι επισκέψιμη και σε αυτήν δραστηριοποιούνται πολλά είδη καταστημάτων προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Σημειώνεται ότι οι προτάσεις όλων θα συγκεντρωθούν μέχρι το τέλος του έτους στην κοινότητα.

Πάντως για την εφαρμογή της κανονιστικής διάταξης στην οποία θα καταλήξουν θα πρέπει όπως παραδέχτηκε ο κ. Παγκάς να υπάρξει και έλεγχος, ο οποίος θα πρέπει να γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αν και εκείνες επικαλούνται έλλειψη μέσων και προσωπικού.

Διαβάστε ακόμη

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο