Διεκδικούν 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τον δήμο

Διεκδικούν 1,5 εκατομμύριο  ευρώ από τον δήμο

Διεκδικούν 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τον δήμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 759 ΦΟΡΕΣ

Το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ διεκδικούν αναδρομικά από το δήμο της Ρόδου 91 υπάλληλοι της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης Καθαριότητας Ρόδου, οι οποίοι προσέφυγαν στην δικαιοσύνη με δύο αγωγές που συζητήθηκαν χθες στο Ειρηνοδικείο της Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι εργαζόμενοι στην πρώην ΔΕΚΡ ζητούν να τους καταβληθεί επίδομα 300 ευρώ αναδρομικά το οποίο είχε δοθεί σε συναδέλφους τους που υπηρετούν στην Μυτιλήνη όχι όμως και στους ιδίους.

Θεωρώντας λοιπόν άδικη την ενέργεια αυτή οι 91 εργαζόμενοι προσέφυγαν στην δικαιοσύνη με δύο αγωγές. Η πρώτη αγωγή στρέφεται κατά του Δήμου της Ρόδου και αφορά το χρονικό διάστημα από την 1η Μαρτίου 2011 έως και τις 15 Οκτωβρίου 2011 και η δεύτερη αγωγή κατά της πρώην ΔΕΚΡ και είναι για το χρονικό διάστημα από την 1η Μαΐου 2007 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2011.

Οι δύο αγωγές συζητήθηκαν χθες στο Ειρηνοδικείο Ρόδου και δικηγόροι παραστάθηκαν οι κ.κ. Δημήτρης Σαλαμαστράκης για τον Δήμο και Εμμανουήλ Παπαϊωάννου για τους εργαζόμενους, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Ζητούν 4 εκατ. ευρώ
Αξίζει να σημειωθεί πως στην δικαιοσύνη εκκρεμούν και άλλες πέντε αγωγές που έχουν καταθέσει συνολικά 173 εργαζόμενοι του Δήμου της Ρόδου οι οποίοι διεκδικούν να τους καταβληθούν το επίδομα των 176 ευρώ, έξοδα κίνησης και επίδομα γάμου, συνολικά δηλαδή το ποσό των 4.300.000 ευρώ!

Η υπόθεση αυτή έχει εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Ειρηνοδικείο Ρόδου και η απόφαση που εκδόθηκε δικαίωσε τους εργαζόμενους. Κατά αυτής όμως ο δήμος της Ρόδου άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό τον Μάρτιο του 2015 από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (έφεση εργατικών διαφορών).

Διαβάστε ακόμη

Επανέρχεται το «Πρέβελης» στα νησιά μας

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φιλοζωικής

Το Άγιο Φως στη Ρόδο

Ισχυρή σύσταση απευθύνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πάσχα στο Καστελλόριζο θα κάνουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Από 9,89 έως και 14,50 η τιμή του αρνιού στην τοπική αγορά

Αιγιαλοί: Πήρε ΦΕΚ το Μητρώο Συμβάσεων Παραχώρησης-Τι περιλαμβάνει

Τα προβλήματα της νησιωτικότητας