Βίντεο: Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του νεαρού που απειλούσε να πέσει από κτήριο στο κέντρο της Ρόδου

Βίντεο: Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του νεαρού που απειλούσε να πέσει από κτήριο στο κέντρο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 15708 ΦΟΡΕΣ

Πείστηκε και παρέδωσε μαχαίρι 30 εκατοστών στον πρώην Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη

Μεγάλη αναστάτωση σημειώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 4 το απόγευμα στο κέντρο της Ρόδου, όταν ένας νεαρός που κατάγεται από κοινότητα της ανατολικής πλευράς της Ρόδου, έχοντας στην κατοχή του ένα μαχαίρι 30 εκατοστών, πήγε σε κεντρική καφετέρια στο κέντρο της Ρόδου και αφού ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου απειλούσε ν αυτοκτονήσει.

Οι θαμώνες, στον τρίτο όροφο του κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζεται η καφετέρια, «πάγωσαν» όταν είδαν τον 22χρονο ροδίτη που λίγο πριν έδειχνε νευρικός και «θολωμένος» να βγάζει το μαχαίρι, να το κολλάει στον λαιμό του και να είναι έτοιμος να πηδήξει από την ταράτσα.

Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κ. Νίκος Πυράκης, μόνο ο πρώην περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης που βρίσκονταν εκεί με την παρέα του κι έπινε καφέ, πήρε το θάρρος να τον πλησιάσει.

Άρχισε να του μιλά και να προσπαθεί να τον αποτρέψει για να μην προχωρήσει απονενοημένο διάβημα ενέργεια με την οποία κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του.


Μεγάλη κινητοποίηση από ΠΥΡ και αστυνομία

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που άνοιξαν το ειδικό δίχτυ ασφαλείας στο έδαφος, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ρόδου κ. Κυριακή Κλιάμπα, ο διοικητής της Ασφάλειας Ρόδου κ. Μανώλης Καζαμίας ο διοικητής του ΑΤ Ρόδου κ. Γιάννης Τσακιράκης, ο διοικητής της Π.Υ. Ρόδου κ. Χρήστος Γκολφίνος, ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και κλιμάκιο του ΕΚΑΒ για κάθε ενδεχόμενο.

Σε ελάχιστα λεπτά κι αφού ο νεαρός ηρέμισε, πείστηκε και παρέδωσε το τεράστιο μαχαίρι που είχε στην κατοχή του στον Γιάννη Μαχαιρίδη. Αμέσως αστυνομικός της ασφάλειας με πολιτικά, τον πήρε αγκαλιά και τον έφεραν από κοινού σε ασφαλές σημείο.

Γιατί ήταν σε απόγνωση

Μιλώντας με τους αστυνομικούς και τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη ο νεαρός, φάνηκε ότι δεν ήταν επικίνδυνος, ούτε είχε άγριες προθέσεις για κανέναν.

«Αν σε κάποιο ήθελε να κάνει κακό ήταν μόνο στον εαυτό του» - είπε στη Ροδιακή ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κ. Νίκος Πυράκης.

Ήρθε στο κατάστημά μας για πρώτη φορά. Ήταν μόνος του και σε πλήρη απόγνωση. Ήπιε τρεις καφέδες μέσα σε λίγη ώρα που έμεινε εδώ. Δεν μίλησε σε κανέναν αλλά φαίνονταν ότι κάτι τον απασχολούσε έντονα – κατέληξε ο κ. Πυράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα και προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του με την βοήθεια της μητέρας του, αλλά φαίνεται ότι τελευταία ήταν σε αδιέξοδο.

«Νοιώθω μόνος και χωρίς καμία βοήθεια, κανένας δε μου δίνει σημασία», είπε στον κ. Μαχαιρίδη, όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια.

«Είσαι νέο παιδί και μπορείς να τα αλλάξεις όλα» του απάντησε ο Γιάννης Μαχαιρίδης.
Κουβέντα στην κουβέντα ο νεαρός πείστηκε. Έκανε δύο βήματα πίσω και στη συνέχεια παρέδωσε το μαχαίρι στα χέρια του Γιάννη Μαχαιρίδη.



Η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος. Στο σημείο παρέμειναν για το τυπικό της υπόθεσης, ο διοικητής της ασφάλειας Ρόδου με αρμόδιους αστυνομικούς ενώ ο νεαρός προσήχθη λίγο αργότερα για τυπικούς λόγους μέχρι να ηρεμήσει στο τμήμα.
















Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο