H ΔΕΥΑΡ ευθύνεται για την κατάσχεση των λογαριασμών

H ΔΕΥΑΡ ευθύνεται για την  κατάσχεση των λογαριασμών

H ΔΕΥΑΡ ευθύνεται για την κατάσχεση των λογαριασμών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 883 ΦΟΡΕΣ

Όπως υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα

Τη ΔΕΥΑΡ βαρύνουν οι ευθύνες για την κατάσχεση των λογαριασμών της που έγινε από εργαζόμενους με τους οποίους υπάρχουν οικονομικές διαφορές.

Αυτό επισημαίνει σαφώς η Εθνική Τράπεζα, σε επιστολή που έστειλε πος τη ΔΕΥΑΡ, όπου αναφέρονται τα εξής:

“Κύριοι,
Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτ. 330/21-1-2015 επιστολής σας, σας γνωρίζουμε ότι την 22-1-2015 εξοφλήσαμε την από 13-1-2015 επιταγή προς πληρωμή κάτωθι αντιγράφου εξ απογράφου Α εκτελεστού της με αριθμ. πρωτ. 659/2014 δήλωσης τρίτου ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου, που, όπως γνωρίζετε, κοινοποιήθηκε στο Κατάστημά μας την 14-1-2015 από τους ενάγοντες υπαλλήλους σας, που αναφέρονται στην ανωτέρω δήλωσή μας καθώς και στη με αριθμ. 536/2014 απόφαση του ΜΠ Ρόδου.

Η καταβολή έγινε κατόπιν της έκδοσης της προσωρινής διαταγής της κας Ειρηνοδίκη Ρόδου, η οποία απέρριψε το αίτημα της Τράπεζας για χορήγηση προσωρινής διάταξης που να απαγορεύει κάθε αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος της μέχρι την έκδοση απόφασης επί της από 16-1-2015 αίτησής της για αναστολή της επισπευδόμενης δυνάμει της από 13-1-2015 επιταγής προς πληρωμή αναγκαστικής εκτέλεσης.

Έτσι μετά την έκδοση της ανωτέρω απορριπτικής της αιτήσεως της προσωρινής διαταγής η Τράπεζα δεν είχε τη δυνατότητα από το νόμο να ασκήσει άλλο ένδικο βοήθημα, προκειμένου να αναστείλει ουσιαστικά και τυπικά την περαιτέρω εκτελεστική διαδικασία και θα έπρεπε ή να ανεχθεί την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων, που θα είχαν συνέπειες στην αποστολή της ή να καταβάλει τα επιτασσόμενα ποσά, εξοφλούσα έτσι με νόμιμο τρόπο τους κατασχόντες, αφού είχε εξαντλήσει όλα τα νόμιμα ένδικα βοηθήματα για αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης.

Ας σημειωθεί ότι η Τράπεζα θα έπρεπε να καταβάλει στους κατασχόντες τα ποσά που ορίζει η με αριθμ. 536/2014 απόφαση του ΜΠ Ρόδου αμέσως με την επίδοσή της και όχι να υποστεί αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος της, να υποβληθεί σε δικαστικά έξοδα και αμοιβές δικηγόρων, πέραν του λειτουργικού κόστους που είχε με την ανωτέρω υπόθεση και που είναι ξένη προς αυτήν. Περαιτέρω διακινδύνευσε να εκτεθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι της και σε ποινικές διώξεις και μάλιστα κατά την αυτόφωρη διαδικασία. Όπως γίνεται αντιληπτό η Τράπεζα ενήργησε αποκλειστικά προς το συμφέρον σας.

Ηαπόφαση περί αναστολής του ΑΠ που μνημονεύετε στην ανωτέρω επιστολή σας αφορά άλλον εκτελεστό τίτλο, στον οποίο δεν περιλαμβάνεται η Τράπεζα, ενώ η επισπευδόμενη σε βάρος της Τράπεζας αναγκαστική εκτέλεση διενεργείται με άλλον τίτλο, ήτοι την ανωτέρω δήλωσή της.

Κατόπιν αυτών δεν γίνονται δεκτά τα όσα αναφέρετε στην από 21-1-2015 επιστολή σας, διότι σε ουδεμία διάταξη νόμου εδράζονται και δεν ήταν δυνατόν νόμιμα να εμποδιστεί εκ μέρους της Τράπεζας η αρξάμενη αναγκαστική εκτέλεση.

Ας σημειωθεί τέλος ότι εσείς δεν προβήκατε στις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες εντός των νομίμων προθεσμιών που προβλέπονται στον ΚΠολΔ αμέσως μετά την επίδοση του κατασχετηρίου και τις οποίες εσείς μόνο μπορούσατε να ενεργήσετε και κατά συνέπεια δεν πρέπει να έχετε την αξίωση οι τρίτοι να κάνουν πράγματα που εσείς έπρεπε να κάνετε και τα οποία από το νόμο δεν μπορούν οι ίδιοι οι τρίτοι να κάνουν. Κατά συνέπεια ουδεμία ευθύνη βαρύνει την Τράπεζα για τη γενόμενη καταβολή του κατασχεθέντος ποσού στους κατασχόντες. Στη διάθεσή σας”

Διαβάστε ακόμη

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη