Κοπή πίτας στο Κέντρο «ΚΗΦΗ Αγ. Αποστόλων» της ΑΜΚΕ δήμου Ρόδου

Κοπή πίτας στο Κέντρο «ΚΗΦΗ  Αγ. Αποστόλων» της ΑΜΚΕ δήμου Ρόδου

Κοπή πίτας στο Κέντρο «ΚΗΦΗ Αγ. Αποστόλων» της ΑΜΚΕ δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 436 ΦΟΡΕΣ

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου, πραγματοποιήθηκε χθες από τα μέλη του «Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγ. Αποστόλων» «ΚΗΦΗ» της Α.Μ.Κ. Εταιρία Κοινωνικής Φροντίδας & Ανάπτυξης Δήμου Ρόδου, η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας.

Με μεγάλη χαρά και σεβασμό υποδέχτηκαν οι ηλικιωμένοι του ΚΗΦΗ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ τον Σεβασμιότατο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει δεσμούς αγάπης με το προσωπικό και τα μέλη του κέντρου, ανταποκρινόμενος σε κάθε κάλεσμά τους.

Ο κ.κ. Κύριλλος, σύμφωνα με το καθιερωμένο τελετουργικό, ευλόγησε όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ στο πλαίσιο της σεμνής επίσκεψής του, αφιέρωσε αρκετό χρόνο, συζητώντας με όλα τα ηλικιωμένα μέλη αλλά και με το προσωπικό.
Αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά και στο έργο που επιτελείται από τους εργαζόμενους στην κοινωνική δομή του «ΚΗΦΗ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ», «…μία πραγματική αγκαλιά για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας» και εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στα μέλη του Δ.Σ της ΑΜΚΕ και στην Πρόεδρο κα. Ζωάννου Άννα, Αντιδήμαρχο Προστασίας & Προαγωγής Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής Ισότητας των Φύλων και Τρίτης Ηλικίας για την άρτια λειτουργία του κέντρου.



Η Αντιδήμαρχος κα. Ζωάννου, ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους για την νέα χρονιά και διαβεβαίωσε τα μέλη του κέντρου ότι, μέλημα της νέας δημοτικής αρχής είναι η προστασία και η ενίσχυση των κοινωνικών δομών για τις ευπαθείς ομάδες του τόπου μας.

Ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους: τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας Νοτίου Αιγαίου, κ. Ηλία Ζωγραφίδη, τα μέλη του Δ.Σ της Α.Μ.Κ.Ε.: κα. Σέβη Ηλιοπούλου, και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης Νεολαίας & Αθλητισμού κ. Στέργο Παρδαλό και τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Σάββα Καλαθενό. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε για την στήριξη που προσφέρουν προς το ΚΗΦΗ ΑΓ.ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο και τον Αρχιμανδρίτη Ρόδου κ. Παϊσιο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ζωγραφίδης, χαιρέτισε την εκδήλωση μεταφέροντας τις ευχές εκ μέρους του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου. Ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες, ενώ με εθελοντική πρωτοβουλία, την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά με το ακορντεόν του ο κ. Σταύρος Μανωλάς.


Το «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγ. Αποστόλων» «ΚΗΦΗ» της Α.Μ.Κ.Ε. του Δήμου Ρόδου, λειτουργεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος του ΕΣΠΑ 2007-2013 και απευθύνεται σε ηλικιωμένους μη δυνάμενους να εξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές, δυσκολίες -άνοια, ALTZHEIMER, κ.τ.λ) των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κοινωνικά, οικονομικά, υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους. Καθημερινά φιλοξενεί 20 ηλικιωμένους στους οποίους παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό υπηρεσίες φροντίδας, νοσηλευτική, πρακτικές διαβίωσης, ατομική υγιεινή και ψυχολογική υποστήριξη.

Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία τα μέλη, σε ένα ζεστό περιβάλλον να ψυχαγωγούνται (τραγούδια-επιτραπέζια παιχνίδια-παρακολούθηση ντοκιμαντέρ- συζητήσεις), να γυμνάζονται και να συμμετέχουν σε εκδρομές και εκκλησιασμούς. Διεύθυνση: Πλατεία Αγ. Αποστόλων, Τηλέφωνο: 22410-66482.

Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης