Από το κρύο στη ζέστη ο Γιάννης Σμαλιός

Από το κρύο στη ζέστη ο Γιάννης Σμαλιός

Από το κρύο στη ζέστη ο Γιάννης Σμαλιός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 221 ΦΟΡΕΣ

Μέρος της χειμερινής του προετοιμασίας πραγματοποιεί στη Νότιο Αφρική ο ακοντιστής από την Κω. Μεγάλος στόχος η πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου τον Αύγουστο

Την Κυριακή επιστρέφει από τη Νότιο Αφρική, ύστερα από παραμονή δεκατεσσάρων μερών εκεί, ο Γιάννης Σμαλιός. Στο πλαίσιο της χειμερινής προετοιμασίας του, ο 27χρονος ακοντιστής από την Κω προπονείται στην πόλη Potchefstroom, και στο NWU PUKKE Sport Center.

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχε πολύ καλή παρουσία με μετάλλιο στο εθνικό πρωτάθλημα της Σουηδίας και σε διεθνείς αγώνες, κυρίως στη Σκανδιναβία και τη Φινλανδία αλλά δεν μπόρεσε, αν κι έφτασε κοντά, να πάρει πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Ο αθλητής της KFUM Έρεμπρο και της εθνικής ομάδας της Σουηδίας, φέτος φαίνεται πως έχει πάρει πολύ πιο σοβαρά την υπόθεση πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πεκίνο τον Αύγουστο.

Ήδη έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που του στοίχησε πέρσι τις ακόμα καλύτερες βολές, ικανές να του δώσουν ευκαιρία πρόκρισης σε σημαντικές διοργανώσεις μακριά από τη Σουηδία.

Ο Ελληνοσουηδός πρωταθλητής, που ανήκε κατά το παρελθόν στον Ιπποκράτη και τον Εύδαμο Κω, ζει από το φθινόπωρο του 2010 στα βόρεια όπου και πραγματοποιεί σημαντικό μέρος της προετοιμασίας του. Η καλύτερη επίδοσή του παραμένει το 79,33, όταν και του έδωσε το «εισιτήριο» συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή