Καταδικάστηκαν οι τρεις τσιγγάνοι για τους πυροβολισμούς

Καταδικάστηκαν οι τρεις τσιγγάνοι για τους πυροβολισμούς

Καταδικάστηκαν οι τρεις τσιγγάνοι για τους πυροβολισμούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 549 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω τρεις αθίγγανοι οι οποίοι τον περασμένο Απρίλιο πήγαν στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Κορακόνερο στη Ρόδο και κρατώντας από μία κυνηγετική καραμπίνα άρχισαν να πυροβολούν κατά ομόφυλων τους!

Αν και τους κατηγορουμένους ηλικίας 37, 19 και 24 ετών βάραινε η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αλλά και αυτές της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας εντούτοις το δικαστήριο χθες, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή, τους έκρινε ένοχους για επικίνδυνη σωματική βλάβη και επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών στον καθένα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Υπενθυμίζεται πως το επεισόδιο είχε σημειωθεί στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 4 Απριλίου 2014, με αφορμή καβγά που είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ των τριών κατηγορουμένων και μελών άλλης οικογένειας ΡΟΜΑ.

Αυτό φάνηκε ότι ήταν αρκετό ώστε οι τρεις κατηγορούμενοι να μεταβούν στον καταυλισμό στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου όπου χρησιμοποιώντας κυνηγετικά όπλα πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 6 άτομα ηλικίας από 14 έως 41 ετών, σε διάφορα σημεία τους σώματός τους.

Οι δράστες μετά την πράξη τους διέφυγαν, ενώ οι τραυματίες μετέβησαν στο νοσοκομείο Ρόδου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Α' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και άμεσα δόθηκε εντολή και μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για διερεύνηση της υπόθεσης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα (ένα επιβατικό και δυο φορτηγά ανοικτού τύπου), με τα οποία οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν και πυροβόλησαν τα θύματά τους.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο