Θα δικαστεί ο πρώην δήμαρχος Αρχαγγέλου

Θα δικαστεί ο πρώην  δήμαρχος Αρχαγγέλου

Θα δικαστεί ο πρώην δήμαρχος Αρχαγγέλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2172 ΦΟΡΕΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ 1995-1998

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν την επόμενη εβδομάδα ο πρώην δήμαρχος και έξι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αρχαγγέλου κατηγορούμενοι για τη διαχείριση των οικονομικών του δήμου Αρχαγγέλου κατά τη περίοδο 1995- 1998.

Συγκεκριμένα σε βάρος του πρώην δημάρχου Λουκά Κανάκη και των έξι πρώην δημοτικών συμβούλων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία περί την υπηρεσία και δη σε βάρος οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο στις 5 Μαρτίου 2015.

Αφορμή για να πάρει η υπόθεση το δρόμο της δικαιοσύνης αποτέλεσαν οι καταγγελίες που έχει κάνει ο πρώην Δήμαρχος Αρχαγγέλου Θεοδόσης Κολλιάδης το 2002, για συγκεκριμένες ενέργειες και δαπάνες του Δήμου για την εκτέλεση έργων και προμηθειών αλλά και χρηματικά εντάλματα που αφορούσαν το χρονικό διάστημα που δήμαρχος ήταν ο κ. Λουκάς Κανάκης.

Με την έγγραφη αυτή καταγγελία του η οποία στάλθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, στον Εισαγγελέα Ρόδου και το Ελεγκτικό Συνέδριο, ζητούσε τον έλεγχο στη διαχείριση του δήμου τη περίοδο που ο Λουκάς Κανάκης ασκούσε τα καθήκοντα του (1995-1998).

Πράγματι για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε εκτενής έλεγχος από την Οικονομική Επιθεωρήτρια κ. Στεφανία Ζερβάκη, η οποία με την ολοκλήρωση της έρευνας της γνωστοποίησε προς κάθε αρμόδιο φορέα το σχετικό πόρισμα.

Σύμφωνα με αυτό, από τον έλεγχο που έγινε δεν προέκυψαν ασφαλή συμπεράσματα και προτάθηκε η υπόθεση να παραπεμφθεί στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να τεθεί στη κρίση της επιτροπής του άρθρου 183.

Τον Απρίλιο του 2013 ο κ. Κανάκης συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Κώστα Σαρρή βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογούμενος είχε δηλώσει πως η υπόθεση ουσιαστικά αφορά τα χρήματα που επιστράφηκαν την περίοδο εκείνη στον δήμο από τις εκκλησιαστικές επιτροπές, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν – όπως είπε - για την κατασκευή έργων στον πρώην δήμο Αρχαγγέλου.

Μάλιστα τα 90 εκατ. δρχ. που καταλογίζονται στην υπόθεση αυτή, φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του γηπέδου Αρχαγγέλου.

Πάντως αυτό που τονίστηκε τόσο από τον τέως δήμαρχο όσο και από τον συνήγορο του κ. Κώστα Σαρρή είναι πως για την κατηγορία της υπεξαίρεσης για την υπόθεση αυτή ο κ. Κανάκης όχι μόνο έχει παραπεφθεί σε δίκη αλλά έχει κριθεί αθώος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Σεπτέμβριο του 2012.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά στην υπόθεση εκτός από τον πρώην δήμαρχο κατηγορούνταν 14 πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, όμως με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου (33/2014) σε δίκη παραπέμφθηκαν μόνο οι έξι και οι υπόλοιποι απαλλάχτηκαν των κατηγοριών.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο