Φανή (Φωτεινή) Χιωτάκη-Γιαννοπούλου 40 ημέρες από το θάνατό της

Φανή (Φωτεινή) Χιωτάκη-Γιαννοπούλου 40 ημέρες από το θάνατό της

Φανή (Φωτεινή) Χιωτάκη-Γιαννοπούλου 40 ημέρες από το θάνατό της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 882 ΦΟΡΕΣ

Την Κυριακή (1 Μαρτίου 2015) συμπληρώθηκαν 40 ημέρες από το θάνατο της αγαπητής Φανής (Φωτεινής) Χιωτάκη-Γιαννοπούλου.

Το μνημόσυνό της έγινε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 στην εκκλησία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου εφημερεύω, λόγω που είναι της Ορθοδοξίας μεγάλη μέρα και εορτή.

Η ζωή και η διαδρομή της μακαριστής Φανής Χιωτάκη-Γιαννοπούλου, αδελφή του μακαρίτη Γιώργου Χιωτάκη, δικηγόρου και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε αξιοπρεπής, σεμνή και αξιόλογη.

Από αριστοκρατική οικογένεια γιατρών και μορφωμένων της οικογένειας Χιωτάκη από το Απέρι της Καρπάθου, η Φανή Γιαννοπούλου κληρονόμησε αρχές και πρότυπα ήθους και αξιοπρέπειας.

Ήταν απόφοιτη του εξαταξίου Γυμνασίου. Παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Πέτρο Γιαννόπουλο έναν αριστοκράτη και φινετσάτο άνθρωπο, όπου έζησαν ευτυχισμένα και αχώριστοι μέχρι το θάνατό του το καλοκαίρι του 2000 σε παραλία της Καρπάθου με ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 70 χρόνων.

Ο αποχωρισμός αυτός έκανε τη Φανή Χιωτάκη-Γιαννοπούλου να μην το έχει ξεπεράσει επί 15 χρόνια.
Κλονίστηκε και επιδεινώθηκε ανεπανόρθωτα η υγεία της. Καλή και άξια μάνα. Στοργική σύζυγος. Καλή συγγενής. Γλυκειά γιαγιά.

Άφησε πίσω της ένα θησαυροφυλάκιο τεσσάρων αξιόλογων παιδιών όλοι τους επιστήμονες.
Τη Βενετία που ζει στην Αθήνα, τον πρώην δήμαρχο και αρχιτέκτονα Γιώργο Γιαννόπουλο, την Ευαγγελία σύζυγο του Βασίλη Διακομιχάλη αρχιτέκτονες και την Θέτις αρχιτέκτονα που ζει στην Αθήνα και έχει κόρη τη Φανή. Ολα καλοπαντρεμένα με ωραίες οικογένειες και ευλογημένα με εξέλιξη επιστημονική και εγγόνια.

Τα χρόνια στις Αδίς Αμπέμπα στην Αφρικανική γη, στην Κάρπαθο και στη Ρόδο άφησαν για το ζεύγος Πέτρου και Φανής Γιαννοπούλου, ανεξήτιλες θύμησες και νοσταλγίες για όσους τους γνώρισαν.

Και στην νεκρώσιμη ακολουθία που εγώ προεξήρχα θέλημα Θεού στον Ευαγγελισμό Ρόδου και ομίλησα το ίδιο επαναλαμβάνω.

Χάρηκα όπως πολλοί τη ζωή και το ευτυχές τέλος του αδελφού της Γιώργου Χιωτάκη. Σύζυγος, παιδιά, εγγόνια όλα μια ευλογία.

Συγχαρητήρια στις κόρες και στο γυιο το Γιώργο Γιαννόπουλο, για τη στοργή και την αγάπη τους στη μάνα τους. Στη νύφη, γαμπρούς και εγγόνια, για την τιμή και τη συμπαράστασή τους.

Δίδαγμα ζωής η στάση της.

Προσωπικά στον αξιοπρεπή και άρχοντα πρώην δήμαρχο Ρόδου Γιώργο Γιαννόπουλο είμαι αιώνια υποχρεωμένος, για την τιμή και την αγάπη του, στο ταπεινό πρόσωπό μου, στην οικογένειά μου και στο εκκλησάκι που όλοι το κυνήγησαν και ο μόνος που το υποστήριξε και το ανέδειξε υπήρξε ο Γιώργος ο Γιαννόπουλος.

Την ευχή του Θεού και της μάνας του να έχουνε όλοι και να είναι πάντα υγιείς να την θυμούνται.

Με σεβασμό και ευγνωμοσύνη
Πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκος Μανέττας, κληρικός-εκπαιδευτικός εφημέριος ιερού ναϋδρίου Αγίας Ειρήνης-Τριών Ιεραρχών πανεπιστημίου Αιγαίου Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης