«Πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία»

«Πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία»

«Πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 478 ΦΟΡΕΣ

Να μην μας δουλεύουν για τους συντελεστές

«Να μη μας δουλεύουν!», διαμηνύει ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, αναφορικά με τα νέα σενάρια περί κατάργησης του ισχύοντος καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας!

Ως γνωστόν, οι…«δημιουργικές ασάφειες» που περιλαμβάνονται στην τετράμηνη συμφωνία της Ελλάδας με τους Εταίρους, κάνουν αναφορά και για τον ΦΠΑ, με αποτέλεσμα, ειδικά στην περιοχή μας, να αρχίσει να εκδηλώνεται νέα ανησυχία για ενδεχόμενη κατάργηση του ισχύοντος καθεστώτος και αύξηση των συντελεστών.

Ακόμα και οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Οικονομικών καθώς και άλλων στελεχών της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να ισχύσει κάτι τέτοιο, φαίνεται ότι δεν είναι ικανές για να κατευνάσουν αυτή την ανησυχία.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, χθες, ο Δήμαρχος, ρωτήθηκε για το θέμα αυτό και ανέβασε τους τόνους λέγοντας ότι δεν πρόκειται για εξαίρεση αλλά για ένα νομοθετημένο καθεστώς από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μίλησε για μία κοροϊδία που πρέπει να σταματήσει και είπε ότι δεν προτίθεται να φέρει πάλι το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για να επικαιροποιήσει παλαιότερες αποφάσεις που έχει λάβει γι’ αυτό αφού η θέση είναι μία και δεν χρειάζεται να την επαναλαμβάνουν. Η δήλωση του Δημάρχου είναι η παρακάτω:

«Είδαμε τη γενική και αόριστη δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στο Eurogroup. Πρέπει να σταματήσει αυτή η κοροϊδία-γιατί περί κοροϊδίας πρόκειται. Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά δεν είναι εξαίρεση, είναι νομοθετημένο. Υπάρχει Ευρωπαϊκή νομοθεσία που προβλέπει ότι σε ορισμένες περιοχές το Κράτος-μέλος μόνο του και χωρίς εντολές ή οτιδήποτε, μπορεί να μειώσει τους συντελεστές.

Ε, επιτέλους! Δεν ανέχομαι ο κάθε πρωθυπουργός, ο κάθε αρχηγός κόμματος, προεκλογικά να έρχεται και να λέει “δεν το αγγίζει κανένας”, ο κάθε Υπουργός Οικονομικών να έρχεται και να λέει “όχι δεν αφορά αυτό”, και εμείς να έχουμε αυτή την ανησυχία. Και να καλούμαστε, το δ.σ., το περιφερειακό συμβούλιο, ο εμπορικός σύλλογος, το Επιμελητήριο, κάθε τρεις και λίγο να παίρνουμε μία απόφαση και να λέμε επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Ε, επιτέλους, πρέπει να καταλάβουν ότι μία είναι η θέση και δεν χρειάζεται να πω στο δ.σ. απόψε ότι επαναλαμβάνουμε τη θέση μας. Να μη μας δουλεύουν!

Είναι νομοθετημένο, δεν είναι εξαίρεση, το δικαιούνται τα νησιά και θα το έχουν τα νησιά. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν»!

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου