Μεγάλος νικητής ο Φοίβος

Μεγάλος νικητής ο Φοίβος

Μεγάλος νικητής ο Φοίβος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 575 ΦΟΡΕΣ

Ο Φοίβος ήταν ο μεγάλος νικητής του σημερινού ντέρμπι κορυφής του Α΄ ομίλου της Α’ κατηγορίας, επικρατώντας του Διαγόρα με 3-2, σ’ ένα σπουδαίο παιχνίδι που διεξήχθη κάτω από συνεχή βροχή και σε βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Μ’ αυτή τη νίκη η ομάδα της Κρεμαστής απέκτησε το πλεονέκτημα των τριών βαθμών ενόψει της διαδικασίας των πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Για να το χάσει βέβαια θα πρέπει να αυτοκτονήσει στις 4 αγωνιστικές που απομένουν για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Κρεμαστής καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο διαθέτοντας ποιότητα, αποφασιστικότητα και πάθος, δέχθηκε πίεση από τον Διαγόρα που ήταν ιδιαίτερα επιθετικός. Με καλή αμυντική γραμμή και διαρκές πρέσσινγκ στον χώρο της μεσαίας γραμμής, προσπάθησε να κρατήσει μακριά από τον Κεφάλα, τους παίκτες του «γηραιού».

Από κει κι ύστερα αφού ανακτούσαν τον έλεγχο της μπάλας στον χώρο της μεσαίας γραμμής κι αφού έκαναν καλές κινήσεις οι Γεωργαλής και Αγγελόπουλος, προσπαθούσαν να βγουν μπροστά στον Ταμπάση και κατάφεραν να βρουν δίχτυα τρεις φορές.

Ο Σάββας Ορφανίδης είδε να τραυματίζεται ο Παϊζάνος νωρίς, αλλά και ο Αρχοντούλης στη συνέχεια και η πίεση να μεγαλώνει από τον Διαγόρα, που δεν πέρασε ποτέ μπροστά στο σκορ καθώς δημιουργούσε αλλά…έχανε τις ευκαιρίες και μάλιστα με τους έμπειρους παίκτες του.

Ο Φοίβος πήρε σημαντικό προβάδισμα στο δεκάλεπτο 18΄-28, καθώς προηγήθηκε με 2-0, ενώ ο Διαγόρας μείωσε με τον Μπρέσκα στο 39΄.

Στο β΄ μέρος ο Πέτρος Ρουτζιέρης θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και αύξησε την πίεση βάζοντας στο ματς και τον Καπουράνη, αλλά ο Φοίβος με τον νεαρό Μόσχο έφτασε στο 3-1.



ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΜΑΤΣ

5΄Ο Μπρέσκα σούταρε δυνατά αλλά ο Κεφάλας έδιωξε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Αλιμπάς, έπιασε την κεφαλιά ο Πεταυράκης αλλά ο γκολκίπερ του Φοίβου και πάλι έδιωξε.

18΄Ο Αξιώτης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, κι ο Τζιβίλογλου καλά τοποθετημένος στην περιοχή με δυνατό γυριστό σουτ νίκησε τον Ταμπάση κάνοντας το 1-0.

22΄Ο Προβατίδης έβγαλε ωραία σέντρα, ο Ζουρούδης από καλή θέση έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

28΄ Ο Φοίβος έφυγε στην επίθεση από τα αριστερά, ο Γεωργαλής τροφοδότησε τον Αγγελόπουλο που «τσίμπησε» τη μπάλα δεξιά στον Αρχοντούλη κι αυτός από κοντά έγραψε το 2-0.

35΄Ο Αλιμπάς σέντραρε, ο Λυμπερόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε στην γωνιά του ο Κεφάλας.

39΄Ο Αλιμπάς έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Μπρέσκα που βρέθηκε μόνος στην περιοχή, σούταρε από κοντά κι έγραψε το 2-1.

68΄Αμυντικοί και Κεφάλας πρόλαβαν τελευταία στιγμή τον Ζουρούδη που βρέθηκε σε θέση βολής από την μπαλιά του Αλιμπά.

73΄Σε σύγχυση στην άμυνα του Φοίβου ο Σαλαμαστράκης έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

76΄Ο Φοίβος έφυγε στην αντεπίθεση με το Δελαπόρτα. Έξω από την γραμμή της περιοχής έπιασε το δυνατό σουτ, ο Ταμπάσης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα κι ο επερχόμενος Μόσχος με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 3-1.

82΄Η απόκρουση του αγώνα από τον Ταμπάση. Ο Αξιώτης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Δελαπόρτας στην κίνηση έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ του Διαγόρα έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ.

83΄Σε σέντρα του Πασκούλεφ από αριστερά, ο Ζουρούδης γλίστρησε χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει.

86΄Ο Μπρέσκα θα κινηθεί στον άξονα και θα τροφοδοτήσει τον Πεταυράκη, που με ωραίο σουτ από την γωνία της περιοχής θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-2.

87΄Ο Μπρέσκα εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αλλά ο Κεφάλας θα διώξει εκπληκτικά σε κόρνερ κρατώντας τη νίκη της ομάδας του.

90΄Ο Δελαπόρτας έβγαλε μόνο του τον Γεωργαλή, αλλά πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο.

Από τους νικητές όλοι έδωσαν τα πάντα γι αυτή τη νίκη. Ξεχώρισαν όμως περισσότερο οι Τζιβίλογλου, Μπιλιάς, Δελαπόρτας και Γαργάλης. Από το Διαγόρα καλύτεροι ήταν οι Αλιμπάς, Προβατίδης, Σαλαμαστράκης κι ο Ανδράλας όσο έπαιξε.

Παράπονα από την διαιτησία του κ. Πατσιόπουλου και των βοηθών του Μαυρουδή και Λαζού έχουν και οι δυο ομάδες


Οι ομάδες:
ΦΟΙΒΟΣ: Κεφάλας, Γαργάλης, Παϊζάνος (39΄λ.τ. Λαμάι), Αξιώτης, Δελαπόρτας, Γεωργαλής, Μπιλιάς, Αρχοντούλης (89΄Τζεμαλάι), Αγγελόπουλος (75΄Μόσχος),Τζιβίλογλου, Φελεγκάκης.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Ταμπάσης, Προβατίδης, Θεοδοσίου, Λυμπερόπουλος (51΄Καπουράνης), Καρπαθάκης (46΄Μαϊλης), Σαλαμαστράκης, Ανδράλας (73΄Πασκούλεφ), Μπρέσκα, Ζουρούδης, Αλιμπάς.




















Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή