Η Ελλάδα στους 5 δημοφιλέστερους προορισμούς των Γερμανών

Η Ελλάδα στους 5 δημοφιλέστερους προορισμούς των Γερμανών

Η Ελλάδα στους 5 δημοφιλέστερους προορισμούς των Γερμανών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 459 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutshe Welle υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ταξιδιωτικά πακέτα για την Ελλάδα, ενόψει και της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ΙΤΒ 2015 που ξεκινά σήμερα στο Βερολίνο.

«Βλέπουμε ένα μεγάλο αριθμό των κρατήσεων για τη θερινή περίοδο και η Ελλάδα είναι μεταξύ των πέντε πιο δημοφιλών προορισμούς επιλογή των πελατών μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας ταξιδίων Thomas Cook.

Ακόμη και αν η Ελλάδα θα φύγει από την ευρωζώνη, μεγάλες επιχειρήσεις οργάνωσης ταξιδιών λένε ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τους τουρίστες. Εξάλλου «οι συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες και τους συνεργάτες των ξενοδοχείων κλείνονται σε ευρώ» τονίζει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τουριστικής έκθεσης, οι Γερμανοί τουρίστες έχουν μείνει ανεπηρέαστοι από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, που έφεραν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Γερμανοί είναι επιφυλακτικοί στο να επισκεφθούν την Ελλάδα, λόγω της νέας πολιτικής κατάστασης που επικρατεί» λέει ο πρόεδρος του γερμανικού ταξιδιωτικού οργανισμού Norbert Fimpigk.

Ο Ν. Fimpigk πρόσθεσε ότι τα στοιχεία «έχουν επιστρέψει στα προ της κρίσης επίπεδα, μετά από μια πτώση της τάξης πάνω από 30% που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια».

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων οι κρατήσεις από τους Γερμανούς ταξιδιώτες «δεν είναι ικανοποιητικές» και τις τελευταίες μέρες έχουν «παγώσει»».

Την ίδια ώρα Γερμανός εμπειρογνώμονας τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναβαθμίσει το τουριστικό της προϊόν, με την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών και τη βελτίωση πακέτων προσφορών, ενώ παράλληλα θα έπρεπε να επεκτείνει τα πακέτα της και στο συνεδριακό τουρισμό και σε πακέτα χαλάρωσης σε spa, τα οποία η Ισπανία και η Τουρκία έχουν ήδη αξιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου