Κανονιστική διάταξη για τη μουσική στο μπαρ

Κανονιστική διάταξη για τη μουσική στο μπαρ

Κανονιστική διάταξη για τη μουσική στο μπαρ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3746 ΦΟΡΕΣ

Tί προβλέπει όπως εγκρίθηκε και από το δημοτικό συμβούλιο

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο και τίθεται σε ισχύ, η διάταξη για τον κανονισμό λειτουργίας μουσικής και παράτασης του ωραρίου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Ρόδου.

Η κανονιστική διάταξη δημιουργεί νέα δεδομένα και θα εφαρμοστεί αυστηρά όπως προειδοποιούν οι αρμόδιοι του δήμου. Ειδικότερα, προβλέπονται τα εξής:

Άρθρο 1- Σκοπός
Η παρούσα κανονιστική απόφαση λαμβάνεται στο πλαίσιο του αρθ-79,παρ-1,α2 Ν-3463/06(ΦΕΚ Α-114/06) σύμφωνα με το οποίο οι Δημοτικές και κοινοτικές αρχές ρυθμίζουν θέματα της αρμοδιότητας τους, εκδίδοντας τοπικές κανονιστικές αποφάσεις, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας με τις οποίες θέτουν κανόνες α)για την προστασία της υγείας των κατοίκων από οχλούσες δραστηριότητες και ειδικότερα στις τουριστικές περιοχές κατά την τουριστική περίοδο και β) καθορίζουν τις περιπτώσεις για τις οποίες επιβάλλονται διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, ορίζοντας το ύψος του προστίμου και τη διαδικασία επιβολής του και αποσκοπεί:

• Στη ρύθμιση κάθε σχετικού ζητήματος κατά τρόπο ενιαίο για όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου:

• Εκτός σχεδίου
• Εντός σχεδίου σε ιστορικό τόπο (Μαράσια)
• Εντός σχεδίου στο παραδοσιακό κέντρο (Νιοχώρι)
• Εντός σχεδίου σε αρχαιολογικό χώρο (Παλιά Πόλη-Κρητικά-Καλλιπάτειρα)
• Εντός σχεδίου στο υπόλοιπο πόλης

• Στην αποφυγή της ηχορύπανσης των θορύβων και των οχλήσεων που προέρχονται από χώρους όπου γίνεται δημόσια εκτέλεση μουσικής
• Στην προστασία της Δημόσιας υγείας και της κοινής ησυχίας των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου.

Άρθρο 2- Έννοιες
Μεταξύ των αρμοδιοτήτων που μεταβιβάστηκαν στους ΟΤΑ με το Ν-2218/94 περιλαμβάνεται και η «χορήγηση των αδειών λειτουργίας της μουσικής σε Δημόσια κέντρα, που προβλέπονται από αστυνομικές διατάξεις (3/96 ΦΕΚ 15/Β μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας) και χορηγούνται σύμφωνα με την υγειονομική διάταξη Α5/3010/85 σε καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής (Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967(ΦΕΚ 2718Β/08-10-12)»

Όπως προκύπτει από τις διατάξεις αυτές η λειτουργία μουσικής στα καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής κατ’ αρχήν απαγορεύεται. Στην απαγόρευση αυτή δεν εμπίπτουν τα κέντρα διασκέδασης στα οποία η μουσική (ζωντανή ή μη αποτελεί συστατικό στοιχείο της λειτουργίας τους).Στα καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής δεν προϋποτίθεται εξ ορισμού, ούτε όμως και αποκλείεται η κατόπιν αδείας χρήση ορισμένων μουσικών οργάνων ή στερεοφωνικού μηχανήματος, η οποία πάντως δεν μπορεί να προσλάβει το χαρακτήρα προεχόντως μουσικού προγράμματος.

Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει αλλαγή κατηγορίας του καταστήματος και απαιτείται νέα άδεια(ΣτΕ 694/87).
Η άδεια λειτουργίας μουσικής είναι διοικητική πράξη που εκδίδεται από το Δήμο για λογαριασμό προσώπου(φυσικού ή νομικού) που έχει στην εκμετάλλευση του κατάστημα μαζικής εστίασης και αναψυχής, από το οποίο γίνεται δημόσια εκτέλεση μουσικής με χρήση ορισμένων μουσικών οργάνων ή στερεοφωνικού μηχανήματος.

Η άδεια λειτουργίας μουσικής που χορηγεί ο Δήμος προϋποθέτει μεν, είναι ανεξάρτητη δε από την άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής από νόμιμο και αναγνωρισμένο οργανισμό συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών. Για αποκλειστική χρήση ραδιόφωνου ή τηλεόρασης χωρίς ηχεία δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας μουσικής που χορηγεί ο Δήμος αλλά μόνο άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής. Ομοίως εφοδιάζονται μόνο με άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής και όχι με άδεια λειτουργίας μουσικής οι εκμεταλλευτές κέντρων διασκέδασης.

Η άδεια λειτουργίας μουσικής χορηγείται κατ’ αρχήν μέχρι τις 22:00 τη χειμερινή περίοδο και μέχρι 23:00 την θερινή. Ως θερινή περίοδος λογίζεται το χρονικό διάστημα από 1 Απριλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου και ως χειμερινή το χρονικό διάστημα από 1 Οκτωβρίου έως και 31 Μαρτίου.

Άρθρο 3- Αρμοδιότητα-προϋποθέσεις
Αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής είναι το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, εφόσον βεβαιωθεί από την υγειονομική υπηρεσία ότι πληρούνται οι όροι της ΥΔ 3010/85 «Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από θορύβους μουσικής» και για την ανάκληση της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (αρθ-73&83 Ν-3852/06). Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου προσδιορίζει τους όρους και το ωράριο λειτουργίας μουσικής, λαμβάνοντας υπόψη:
• Τις ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες

• Τις χρήσεις γης (αν το κατάστημα δραστηριοποιείται εντός αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, παραδοσιακού κέντρου κλπ, σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας)
• Την ανάγκη προστασίας των κατοίκων από την ηχορύπανση λειτουργώντας στο πλαίσιο των υφιστάμενων υγειονομικών και αστυνομικών διατάξεων καθώς και των κανονιστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί(αρθ-75&79 Ν-3463/06)

• Αν το κατ/μα στεγάζεται σε πολυκατοικία
• Αν το κατ/μα γειτνιάζει με κατοικίες ή ξενοδοχεία
• Το είδος του κατ/τος (υπαίθριο ή κλειστό)
• Την προηγούμενη συμπεριφορά του αιτούντος και γενικά οποιοδήποτε στοιχείο σχετίζεται με την τήρηση της συγκεκριμένης προϋπόθεσης(Εγκ. Υπ. Ες. 7617/96)

Έχει κριθεί από ΣτΕ(9/96) ότι συνιστά νόμιμο λόγο άρνησης χορήγησης άδειας, η διαπιστωθείσα επανειλημμένως κατά το παρελθόν χρήση μουσικών οργάνων χωρίς άδεια ή κατά παράβαση των όρων βάσει των οποίων χορηγήθηκε η άδεια ή κατά παράβαση του νόμου.

Άρθρο 4- Δικαιολογητικά-Διαδικασία
Ο ενδιαφερόμενος για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής καταθέτει με αίτηση του στην αρμόδια υπηρεσία τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
• Φωτοαντίγραφο της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ή της προέγκρισης του κατ/τος
• Παράβολο κατά τα οριζόμενα στην ΚΥΑ 61167/17-12-07

• Άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής νόμιμου και αναγνωρισμένου οργανισμού συλλογικής διαχείρισης ή Υ.Δ. εάν το ρεπερτόριο που θα χρησιμοποιηθεί ανήκει σε άλλο μη αναγνωρισμένο οργανισμό με την υποχρέωση διαβίβασης της ΥΔ στους ανωτέρω νόμιμους και αναγνωρισμένους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης.
• Βεβαίωση ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου περί μη ύπαρξης οφειλών (μπορεί να αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία)

Τα παραπάνω δικαιολογητικά μαζί με τυχόν βεβαιωμένες παραβάσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία της μουσικής από τον ενδιαφερόμενο στο συγκεκριμένο κατάστημα, αποστέλλονται στην αρμόδια υγειονομική υπηρεσία η οποία εισηγείται σχετικά μετά από έλεγχο. Στη συνέχεια το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου αποφασίζει για τη χορήγηση ή μη της αιτούμενης άδειας. Σε περίπτωση αρνητικής απόφασης αυτή θα πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη και το σύνολο των δικαιολογητικών επιστρέφεται στον ενδιαφερόμενο.

Άρθρο 5- Περιεχόμενο- Χρονική διάρκεια-παράβολο
Οι άδειες λειτουργίας μουσικής χορηγούνται από το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου και αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους στεγασμένους χώρους των καταστημάτων. Στο σώμα της άδειας θα αναγράφεται υποχρεωτικά η χρονική διάρκεια ισχύος της, το ωράριο λειτουργίας της και τα ακόλουθα:

• Η μουσική πηγή και κυρίως τα ηχεία θα λειτουργούν στο βάθος του καταστήματος σε χαμηλή ένταση ώστε να μη διαταράσσεται η κοινή ησυχία και ενοχλούνται οι περίοικοι.
• Απαγορεύεται η λειτουργία της μουσικής κατά τις ώρες της κοινής ησυχίας.
• Απαγορεύεται η σύνδεση των μουσικών οργάνων με ενισχυτές, μεγάφωνα, η χρήση μικροφώνων καθώς και ο χορός.

• Η μουσική θα λειτουργεί με κλειστές πόρτες και παράθυρα και με κατάλληλο αθόρυβο σύστημα εξαερισμού ώστε να μη δημιουργείται ηχορύπανση.
• Απαγορεύεται γενικά η εγκατάσταση οποιασδήποτε πηγής εκπομπής μουσικής (ηχεία, τηλεόραση, ραδιόφωνο κλπ) εκτός του καταστήματος (εκτός της περίπτωσης που υπάρχει έγκριση από τη Δνση Δημόσιας Υγείας για χρήση ηχείων σε υπαίθριο χώρο).

• Η ένταση της μουσικής εντός του κατ/τος δεν θα ξεπερνά τα 80db
• Η χρονική διάρκεια ισχύος της άδειας λειτουργίας είναι αντίστοιχη του καταβαλλόμενου παράβολου:
o Για άδεια διάρκειας 1 έτους (365 ημερών) καταβάλλεται παράβολο 75€
o Για άδεια διάρκειας έως και 3 έτη (365 ημερών) καταβάλλεται παράβολο 150€
o Για άδεια αόριστης διάρκειας καταβάλλεται παράβολο 300€

Άρθρο 6- Ανανέωση-Αντικατάσταση
• Η άδεια λειτουργίας μουσικής ακυρώνεται αυτοδίκαια και χωρίς άλλη διαδικασία σε περίπτωση μεταβίβασης του κατ/τος σε άλλο πρόσωπο και αντικατάσταση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του.

• Η άδεια λειτουργίας μουσικής μπορεί να ανανεωθεί εφόσον ο κάτοχος της υποβάλλει σχετικό αίτημα ένα (1) μήνα πριν τη λήξη της καταθέτοντας όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την υποβολή του αιτήματος μέχρι την έκδοση της νέας άδειας τεκμαίρεται ότι η λειτουργία μουσικής στο κατ/τα είναι νόμιμη.

Άρθρο 7- Παράταση
• Η άδεια λειτουργίας μουσικής μπορεί κατ’ εξαίρεση να παραταθεί ως προς το ωράριο κατ’ ανώτατο μέχρι τις 03:00, μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου στην αρμόδια υπηρεσία καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:
o Αντίγραφο της ισχύουσας άδειας λειτουργίας μουσικής
• Φ/ο άδειας ΑΕΠΙ σε ισχύ
• Παράβολο αξίας 75,00€

•Δημοτική ενημερότητα(μπορεί να αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία)
• Τεχνική έκθεση μηχανικού για τα μέτρα ηχομόνωσης που έχουν ληφθεί βάσει των οποίων θα αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα της σύμφωνα με την νομοθεσία, καθώς και κάτοψη των κλειστών χώρων όπου θα αποτυπώνεται η θέση των ηχείων. Η επιχείρηση θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει προθάλαμο στην είσοδο.

• Η αιτούμενη παράταση θα χορηγείται μόνο κατ’ εξαίρεση και μόνο εφόσον δεν θα διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων.
Συνεπώς θα εκτιμάται κατά περίπτωση και με ιδιαίτερη προσοχή μετά από επί τόπου αυτοψία της αρμόδιας υπηρεσίας, ηθέση του κατ/τος σε σχέση με τους γύρω κατοικημένους χώρους, το είδος της μουσικής πηγής που διαθέτει, η αποτελεσματικότητα ή μη της ηχομόνωσης, οι τυχόν διαμαρτυρίες των περιοίκων, η προηγούμενη συμπεριφορά του επιχειρηματία. Εφόσον το κατάστημα γειτνιάζει άμεσα με κατοικίες ή ξενοδοχεία θα απαιτείται έγγραφη συναίνεση των γειτνιαζόντων, προκειμένου να χορηγηθεί παράταση ωραρίου λειτουργίας μουσικής. Για τις παραπάνω περιπτώσεις δεν απαιτείται γνωμοδότηση της υγειονομικής υπηρεσίας.
• Σε περίπτωση λειτουργίας του κατ/τος σε πολυκατοικία, απαιτείται σύμφωνη γνώμη των συνιδιοκτητών των διαμερισμάτων (κατοικιών).
• Σε περίπτωση που δεν προσκομίζεται έγγραφη συναίνεση των γειτνιαζόντων ή σε περίπτωση που δεν υπάρχει με απόλυτη πλειοψηφία των συνιδιοκτητών των διαμερισμάτων, σύμφωνη γνώμη τότε ως μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ηχοστάθμης ορίζονται τα 70db εντός του κατ/τος και τα 30db εκτός.
• Η άδεια παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα (1) ημερολογιακό έτος (31-12 τρέχοντος έτους).
• Η άδεια παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής αφαιρείται προσωρινά για διάστημα (δεκαπέντε) 15 ημερών, από το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας που τη χορήγησε, στην περίπτωση που έχουν βεβαιωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες τουλάχιστον δύο παραβάσεις για ηχορύπανση. Σε περίπτωση υποτροπής (άλλες δύο βεβαιωμένες παραβάσεις) η άδεια ανακαλείται οριστικά μέχρι τη λήξη της ισχύος της (31-12 τρέχοντος έτος).
• Η άδεια παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής δεν αντικαθίσταται σε περίπτωση αντικατάστασης της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του κατ/τος ή της άδειας λειτουργίας μουσικής.
• Οι παραβάσεις που αφορούν στη λειτουργία μουσικής (ηχορύπανση) κατά το διάστημα της παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής να αποστέλλονται στο αρμόδιο τμ. Προσόδων της Δνσης Οικονομικών, προκειμένου να βεβαιωθεί το πρόστιμο που αναλογεί.
• Η παράταση λειτουργίας μουσικής-μουσικών οργάνων καθορίζεται ως εξής:



Άρθρο 8- Κυρώσεις- Πρόστιμα
Η έλλειψη ή η μη νόμιμη χρήση της άδειας λειτουργίας μουσικής συνεπάγεται ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα (διατάραξη κοινής ησυχίας) καθώς και Διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται στο ΠΔ-180/79 όπως ισχύει (προσωρινή ή οριστική αφαίρεση τας άδειας λειτουργίας του κατ/τος), ανάκληση άδειας λειτουργίας μουσικής, παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής κλπ.

Εκτός των παραπάνω επιβάλλονται πρόστιμα με την παρούσα απόφαση (όπως προβλέπεται στην παρ-3 του αρθ-79 του Ν-3463/06) για τις κάτωθι παραβάσεις ως εξής:

α/α Ε Ι Δ Ο Σ Π Α Ρ Α Β Α Σ Η Σ
1. Έλλειψη άδειας λειτουργίας μουσικής
2. Υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου oρίου μέγιστης ηχοστάθμης (80db) εντός του καταστήματος
3. Υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου oρίου μέγιστης ηχοστάθμης (35db) στο χώρο διαβίωσης όμορων ιδιοκτητών
4. Τοποθέτηση οποιασδήποτε πηγής εκπομπής μουσικής (ηχεία, τηλεόραση, ραδιόφωνο κλπ) εκτός του καταστήματος

5. Λειτουργία μουσικής με ανοιχτές πόρτες ή παράθυρα
6. Λειτουργία μουσικής κατά τις ώρες κοινής ησυχίας χωρίς άδεια
1η Παράβαση: 200,00€
2η Παράβαση: 500,00€
3η Παράβαση:1000,00€ και άμεσα προσωρινή αφαίρεση της άδειας παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής για χρονικό διάστημα 20 ημερών.

Η άδεια λειτουργίας μουσικής ανακαλείται υποχρεωτικά εφόσον διαπιστωθεί ότι εκδόθηκε παράνομα, από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Η διαπίστωση και βεβαίωση των παραβάσεων γίνεται από τα αρμόδια όργανα (Ελληνική Αστυνομία, Υγειονομική υπηρεσία). Καμιά διοικητική κύρωση δεν επιβάλλεται χωρίς προηγούμενη κλήση σε ακρόαση του ενδιαφερομένου. Τα πρόστιμα επιβάλλονται με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου άμα τη παραλαβή της βεβαίωσης παράβασης, γνωστοποιούνται με αποδεικτικό στον επιχειρηματία και καταβάλλονται στο Δημοτικό Ταμείο. Η τυχόν καθυστέρηση εξόφλησης των προστίμων έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση τους με τις νόμιμες αυξήσεις.

Άρθρο 9- Ειδικές προβλέψεις
Λόγω εθιμικού δικαίου επιτρέπεται η λειτουργία μουσικής ή και μουσικών οργάνων μέχρι τις 24:00 κατά τη θερινή περίοδο και μέχρι τις 23:00 κατά τη χειμερινή περίοδο, μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου, με την προϋπόθεση ότι η μέγιστη ηχοστάθμη εντός του κατ/τος δεν θα υπερβαίνει τα 80db, και δεν θα ενοχλούνται οι περίοικοι, στις κάτωθι περιπτώσεις:

• Τοπικές εορτές (παραμονή και ανήμερα)
• Α. Κων/νου Υδραίου
• Θρησκευτικές εορτές (παραμονή και ανήμερα)
• Α. Χριστούγεννα
• Β. Πρωτοχρονιά
• Γ. Θεοφάνεια
• Δ. Καθαρή Δευτέρα

• Ε. Τσικνοπέμτη
• Ζ. Πάσχα
• Η. Κοίμηση της Θεοτόκου
• Εθνικές εορτές (παραμονή και ανήμερα)

• Α. 7η Μαρτίου
• Β. 25η Μαρτίου
• Γ. 28η Οκτωβρίου
• Εκδηλώσεις Τοπικών πολιτιστικών φορέων

Μετά από αίτηση και έως τρεις (3) φορές για κάθε ημερολογιακό έτος
• Εορταστικά τελετουργικά
• Γάμοι, βαπτίσεις κλπ. μετά από αίτηση έως τρεις (3) φορές για κάθε ημερολογιακό έτος.
• Ονομαστικές εορτές μετά από αίτηση έως μία (1) φορά για κάθε ημερολογιακό έτος.

Άρθρο 10- Νομοθεσία
Η παρούσα Κανονιστική Απόφαση που αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις έκδοσης, χορήγησης και ανάκλησης Δημοτικών αδειών λειτουργίας μουσικής (με μηχανικά μέσα ή με μουσικά όργανα) έλαβε υπόψη της και βασίστηκε στις παρακάτω διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και ειδικότερα στις εξής:

• Υ1Γ/Γ.Π/οικ. 96967/08-1012 Νέα υγειονομική διάταξη
• Ν-3463/2006 Δημοτικός Κοινοτικός Κώδικας
• Υ.Δ. Α5/3010/85 Μέτρα προστασίας από θορύβους
• Π.Δ./180-79 όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας κατ/των πώλησης οινοπνευματωδών ποτών και κέντρων διασκέδασης
• Ν-3852/10 Καλλικράτης

• Ν-2121/93 περί προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας
• 3/96 απ. αρχηγού Ελλ. Αστ. μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας
• ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/31600 απλούστευση διοικητικών διαδικασιών

Άρθρο 11-Ισχύς της παρούσας κανονιστικής
Η ισχύς της παρούσας Κανονιστικής Απόφασης αρχίζει από την ημερομηνία ψήφισης της από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρόδου.



Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου