Ζήτησε συγγνώμη από τον Καμμένο ο πρώην δήμαρχος Καστελλορίζου

Ζήτησε συγγνώμη από τον Καμμένο ο πρώην δήμαρχος Καστελλορίζου

Ζήτησε συγγνώμη από τον Καμμένο ο πρώην δήμαρχος Καστελλορίζου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1569 ΦΟΡΕΣ

Εγγράφως συγγνώμη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου ζήτησε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο εν αργία δήμαρχος Καστελλορίζου Παύλος Πανηγύρης αναφορικά με τα όσα είχε αναφέρει σε επιστολή που είχε στείλει στον πρώην Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, δηλώνοντας πως είχε παραπληροφορηθεί.

Όπως είναι γνωστό, το περιεχόμενο αυτής της επιστολής στάθηκε η αφορμή για να οδηγηθεί η υπόθεση στην δικαιοσύνη αφού ο κ. Καμμένος υπέβαλε μήνυση κατά του κ. Πανηγύρη για συκοφαντική δυσφήμιση η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί χθες από το δικαστήριο.

Ωστόσο μετά την έγγραφη δήλωση του κ. Πανηγύρη, η οποία καταχωρήθηκε στα πρακτικά του δικαστηρίου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανακάλεσε, δια του δικηγόρου του κ. Στέλιου Κιουρτζή, την έγκληση που είχε υποβάλλει και έτσι έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω ανάκλησης και αποδοχής.

Σημειώνεται πως ο εν αργία δήμαρχος Μεγίστης δήλωσε πως τιμά και σέβεται τον υπουργό κ. Καμμένο και σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης ανέφερε ότι η επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά συντάχθηκε κατόπιν παραπληροφόρησής του.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2009 όταν ο κ. Καμμένος ως υφυπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής είχε προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά του κ. Πανηγύρη.

Αιτία για την υποβολή της μήνυσης αποτέλεσαν όμως τα όσα μερικούς μήνες νωρίτερα, ανέφερε σε επιστολές του προς τους τότε Πρωθυπουργό, πρόεδρο της Βουλής και Υπουργό Αιγαίου, ο πρώην δήμαρχος Μεγίστης για τον κ. Καμμένο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μοίρασε ψεύτικες υποσχέσεις στους κατοίκους του νησιού, ενώ άφησε και απλήρωτους λογαριασμούς σε εστιατόριο του Καστελλορίζου στο οποίο γευμάτισε.

Ο κ. Πανηγύρης είχε μάλιστα καταγγείλει τον πρώην υφυπουργό πως είχε προβεί σε ψευδείς καταγγελίες σε βάρος του για οικονομικές ατασθαλίες στην διαχείριση του δήμου.

Για την υπόθεση είχε υποβάλλει ο κ. Καμμένος μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για την οποία και διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, παίρνοντας έτσι το δρόμο της δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμη

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη