Πιλοτικό πρόγραμμα για την καθημερινότητα στα χωριά

Πιλοτικό πρόγραμμα για την καθημερινότητα στα χωριά

Πιλοτικό πρόγραμμα για την καθημερινότητα στα χωριά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 568 ΦΟΡΕΣ

Από τη Νότια Ρόδο ξεκινάει η Δημοτική Αρχή την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος μίας από τις τοπικές κοινότητες μεγάλων σε έκταση δημοτικών ενοτήτων θα αναλαμβάνει το ρόλο συντονιστή στον τομέα της καθημερινότητας, αντίστοιχο, δηλαδή, σε ένα ποσοστό, με εκείνον του χωρικού Αντιδημάρχου.

Χθες, λοιπόν, μετέβη στο Γεννάδι, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών κ. Σάββας Διακοσταματίου (σ.σ. ο οποίος ήταν και Δημαρχεύων λόγω απουσίας του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου), προκειμένου να γνωστοποιήσει το σχέδιο στους τοπικούς παράγοντες.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γενναδίου κ. Γιώργος Μανωλάκης, ορίστηκε ως συντονιστής καθημερινότητας για τις κοινότητες της Νότιας Ρόδου και με τη σύμφωνη γνώμη όλων τους.

Ανάμεσα στα καθήκοντα που αναλαμβάνει είναι να συνεργάζεται με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και τους προϊσταμένους των εμπλεκομένων υπηρεσιών ώστε να γίνεται ένας προγραμματισμός των εργασιών, όπως επίσης να εντέλλει υπαλλήλους και να συντονίζει όλους στον τομέα της καθημερινότητας.

Μάλιστα θεωρείται ότι, το παραπάνω, θα έχει και ως αποτέλεσμα να υπάρχει πιο συχνή επικοινωνία μεταξύ των Προέδρων μίας δημοτικής ενότητας για να υλοποιείται το πρόγραμμα.

Στις σκέψεις της Δημοτικής Αρχής είναι, εφόσον πετύχει αυτή η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, να το προωθήσουν σε δημοτικές ενότητες όπως της Καμείρου και του Αταβύρου.

Σημειώνεται ότι θεωρείται ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί σε περιοχές που είτε δεν υπάρχουν πολλές κοινότητες είτε οι αποστάσεις είναι μικρές, όπως είναι τ’ Αφάντου και η Καλλιθέα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στις αρχές Φεβρουαρίου ο κ. Διακοσταματίου συζήτησε το θέμα αυτό, το οποίο, μάλιστα, ήταν ιδέα των ίδιων των Προέδρων, με το Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο ενώ, ήδη, έχει ενημερώσει τους τοπικούς παράγοντες από κοινού με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Μιχάλη Παλαιολόγο ενώ σήμερα αναμένεται να υπογράψει το σχέδιο της απόφασης.

Διαβάστε ακόμη

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο