Ο Χ. Κόκκινος στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Χ. Κόκκινος στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Χ. Κόκκινος στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 297 ΦΟΡΕΣ

Η τοποθέτησή του για θέματα αλιείας, τις αναγκαίες δράσεις για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χ. Κόκκινος παρευρέθη στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας, της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε., που συνήλθε στις Βρυξέλλες την Τρίτη 3/3/2015.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Ε.Ε. παρουσία και του αρμόδιου Επιτρόπου για το Περιβάλλον, τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία, κου Karmenu Vella.

Στην τοποθέτηση του ο Χ. Κόκκινος, σχετικά με γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ για την καλύτερη προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, επισήμανε ότι: "Θα πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες της Αλιείας στην ΕΕ ώστε οι αλιευτικοί στόλοι των κρατών- μελών να μην καταστρέφουν την χλωρίδα της Μεσογείου και παράλληλα να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης αλιείας".

Επίσης ο Χ. Κόκκινος τόνισε τις ανάγκες για έργα που αφορούν περιβαλλοντικά ζητήματα της χώρας μας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη στήριξης των νησιωτικών περιοχών, όπως αυτή του Νοτίου Αιγαίου, όπου λόγω του πολυνησιακού συμπλέγματος το κάθε νησί έχει τις ιδιαίτερες δικές του ανάγκες.

Ακόμα επισήμανε ότι πρέπει να υιοθετηθούν δράσεις που θα αφορούν την ενεργειακή θωράκιση των νησιών, παράλληλα με την υλοποίηση των περιβαλλοντικών έργων.

Τέλος αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή που παρουσιάζεται στον πλανήτη και στα ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια όλο και πιο έντονα.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κο Karmenu Vella όπου μαζί με τον επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών και μέλος του Πολιτικού της Γραφείου κο Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργου Πατούλη, είχαν την δυνατότητα να του θέσουν τις αγωνίες και τις ανάγκες που αφορούν την κλιματική αλλαγή και τις αναγκαίες περιβαλλοντικές δράσεις για την χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης