Τέσσερις ταινίες θα γυριστούν στη Ρόδο

Τέσσερις ταινίες θα γυριστούν στη Ρόδο

Τέσσερις ταινίες θα γυριστούν στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3106 ΦΟΡΕΣ

Μέρες από την αίγλη του παρελθόντος αναμένεται να αποκτήσει η Ρόδος το καλοκαίρι αφού, συνολικά, προγραμματίζεται να γυριστούν εδώ τέσσερις ταινίες, από τις οποίες τρεις ξένες παραγωγές και μία ελληνική!

Χθες, επισκέφθηκαν το Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, συντελεστές της παραγωγής της ελληνογαλλικής ταινίας με τίτλο «Γυρίζοντας τον κόσμο», τα γυρίσματα της οποίας θα πραγματοποιηθούν εδώ από τις 11 Μαΐου έως και τις 13 Ιουνίου.

Οι συντελεστές ζήτησαν τη στήριξη του Δήμου Ρόδου με τη διευκόλυνση από τις υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας και, βέβαια, την πήραν.

Σημειώνεται ότι, στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, μετείχαν η εκπρόσωπος της εταιρίας παραγωγής “Blonde Audiovisual Productions S.A.” κα Φένια Κοσσοβίτσα, ο Διευθυντής παραγωγής κ. Γιώργος Φίλιας, εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρίας παραγωγής, και, βέβαια, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αϊβάζης.

Ο Δήμαρχος, αφού αναφέρθηκε στην προτίμηση στελεχών, τόσο του εγχώριου όσο του ξένου κινηματογράφου στο νησί μας, με το μοναδικό τοπίο που αποτελεί το καλύτερο σκηνικό για γυρίσματα ταινιών, όπως η θρυλική ταινία τα «Κανόνια του Ναβαρόνε», διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την παραγωγή στα γυρίσματα, καθώς όπως τόνισε «η προβολή του τόπου με ένα τόσο ισχυρό μέσο εντάσσεται στους στόχους της δημοτικής αρχής».

Όπως επεσήμανε δε και ο αντιδήμαρχος κ. Χατζηιωάννου « πιστεύουμε στη δύναμη του κινηματογράφου.

Στη Ρόδο εξάλλου την ίδια εποχή θα γυρίζονται άλλες τρεις παραγωγές ελληνικές και ξένες». Σημειώνεται ότι πρόκειται για ακόμα μία ελληνογαλλική παραγωγή, μία ελληνική και μία σουηδική.

Όσο για τη συγκεκριμένη ταινία, το στόρι της αφορά την επιστροφή Γάλλων στρατιωτών από το Αφγανιστάν και εστιάζει σε δύο γυναίκες στρατιώτες που υπηρετούσαν στο γαλλικό στρατό και κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους, σταμάτησαν στη Ρόδο, για ξεκούραση και αναθεώρηση στόχων ζωής.

Οι συντελεστές έχουν ήδη κάνει το ρεπεράζ και ανάμεσα στις τοποθεσίες που έχουν επιλέξει είναι ένα ξενοδοχείο στη Νότια Ρόδο, το Βάτι, η Λαχανιά, η είσοδος και η έξοδος της πόλης κ.α.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ψάχνουν και για κομπάρσους που, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, θα είναι πολλοί και αρκετοί από αυτούς θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερη σωματική διάπλαση αφού θα υποδύονται στρατιώτες.

Μάλιστα, έχουν υπολογιστεί χίλιες χρήσεις για βοηθητικούς ηθοποιούς και για να καλύψουν τις ανάγκες οι υπεύθυνοι θα έχουν επαφές με αθλητικές ομάδες, μουσικούς κτλ.

Οι συντελεστές της ταινίας είναι:
Σκηνοθέτιδες: Delphine Coulin, Muriel Coulin
Ηθοποιοί : Ariane Labed, Soko
Γαλλική εταιρεία: Arclupel 35
Ελληνική: Blonde
Δ/ντης παραγωγής : Γιώργος Φίλιας
Παραγωγός : Φένια Κοσοβίτη

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου