Περιoδείες στα νησιά ξεκινά ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Κόκκινος

Περιoδείες στα νησιά ξεκινά ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Κόκκινος

Περιoδείες στα νησιά ξεκινά ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Κόκκινος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 60 ΦΟΡΕΣ

Περιοδείες σε νησιά της Δωδεκανήσου ξεκινά ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος, για να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς, την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων.

Όπως δήλωσε χτες ο κ. Κόκκινος, υπάρχει έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι το ΕΣΠΑ, έχει… κολλήσει και ο καιρός περνά χωρίς να φαίνεται να αλλάζει κάτι.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Κόκκινος, η χώρα μας βρίσκεται στο στόχαστρο, των εισπρακτικών μηχανισμών και των εταίρων, θέτοντας για μία ακόμα φορά τις ασφυκτικές πιέσεις που δεχόμαστε. «Θα ξεκινήσω την άλλη εβδομάδα περιοδείες εκτός από τη Λέρο και στα άλλα νησιά, και ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν, να δούμε πως μπορούμε να πορευτούμε σε επίπεδο αναπτυξιακών δράσεων.
Γιατί το ΕΣΠΑ είναι κολλημένο, δεν προχωρά τίποτα ή δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που πρέπει, τώρα άλλαξαν οι γενικοί γραμματείς. Η τ.α. βρίσκεται στο στόχαστρο των εισπρακτικών μέσων».

Για την προσφυγή
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για την κατάθεση προσφυγής στην αποκεντρωμένη διοίκηση, αναφορικά με το κουτσούρεμα των αρμοδιοτήτων από τον περιφερειάρχη, ο κ. Κόκκινος απάντησε τα εξής: «Ως έλληνας πολίτης που διατηρώ συγκεκριμένα δικαιώματα πέρα από τις υποχρεώσεις που έχω, εδώ και ένα μήνα έχω καταθέσει προσφυγή για την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων μου.

Προσωπικά ζητώ και είναι αυτονόητο, τουλάχιστον αυτά που ορίζει ο Καλλικράτης, θα ήθελα να ξεκαθαρίσει η αποκεντρωμένη ότι αυτές τις αρμοδιότητες έχω.

Έχει καθυστερήσει η αποκεντρωμένη να απαντήσει και δεν ξέρω γιατί, θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρχει απάντηση. Είναι λυπηρό αυτό το οποίο γίνεται. Δεν πίστευα ποτέ στη ζωή μου ότι θα έφτανα να διεκδικώ τα αυτονόητα και αυτά που δικαιούμαι. Όπως με ιδιαίτερη σεμνότητα δεν έδωσα έκταση στο θέμα και με ιδιαίτερη ψυχραιμία αντιμετωπίζω πολλά θέματα, γύρω από το πρόσωπό μου, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα θα το σεβαστώ.

Ούτε θα πανηγυρίσω ούτε θα νοιώσω ιδιαίτερη χαρά, είναι βέβαιο ότι οι αρμοδιότητες του Καλλικράτη θα πρέπει να μου δοθούν.

Για την ώρα περιμένω την απάντηση και μετά έχω κάποιες σκέψεις. Για μένα είναι λυπηρή αυτή η εξέλιξη, δεν με ενθουσιάζει».

Επίσης κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο υπάρχει κίνδυνος να τεθεί σε αργία λόγω τελεσίδικης καταδίκης, που αντιμετωπίζει σε δεύτερο βαθμό, κατόπιν αναβολής, την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου ο κ. Κόκκινος απάντησε τα εξής:
«Θυμίζω ότι η παρουσία μου στα κοινά έχει συνοδευτεί από πολιτικούς διωγμούς. Ένα κομμάτι κάποιοι το είχαν σημαία στις προηγούμενες εκλογές, δικαιώθηκα συνέχισαν να το έχουν σημαία και έχασαν.
Σεβαστό κάθε δημοσίευμα. Όταν γίνει η δίκη, εγώ πιστεύω ότι θα δικαιωθώ, γιατί έχω πάρα πολλά στοιχεία , πιο πολλά από τότε και όσοι τρέφουν ελπίδες ότι θα υποστώ κάτι τέτοιο ( σ.σ. θα κηρυχτεί έκπτωτος) καλά θα κάνουν να ασχοληθούν με τίποτα άλλο.

Τα υπόλοιπα ας τα κρίνουν αυτοί που πρέπει να τα κρίνουν. Για άλλα πράγματα δεν τους είδα να προσέρχονται σε δίκες, κάποιοι άλλοι για πταίσματα, πράγματα που δεν κάναμε κιόλας, να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις».

Σε φόρουμ στην Τυνησία
Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο κ. Κόκκινος ενημέρωσε και για το ταξίδι που πραγματοποίησε στην Τυνησία ως μέλος της ΔΟΕ, λέγοντας τα εξής: «Η κατάσταση στην Τυνησία είναι έκρυθμη. Είχε επιλεγεί να πραγματοποιηθεί εκεί το παγκόσμιο κοινωνικό φόρουμ, κάτι αντίστοιχο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ και υπήρξε εκπροσώπηση εκτός από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της χώρας μας και από το Ελληνικό κοινοβούλιο.

Γενικά υπάρχει μία επίθεση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά τους πυλώνες ενός κράτους όπως είναι η υγεία και η παιδεία. Βάλλονται και λόγω της παγκοσμιοποίησης που έχει ισοπεδώσει πολλά πράγματα, και μου δόθηκε η δυνατότητα να τοποθετηθώ και να κάνω μία αναφορά για τη χώρα μας που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Υπήρχε στήριξη των θέσεων και των απόψεών μας, που βιώνουμε στη χώρα μας και αν θέλουν κοινωνική συνοχή πρέπει ότι είναι κοινωνικό αγαθό να προστατεύεται.

Ανακοίνωση
Για το ταξίδι στην Τυνησία από το γραφείο του κ. Κόκκινου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «O X. Κόκκινος με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου – τ. Πρόεδρου της ΔΟΕ, μετά από πρόσκληση που του αποστάλθηκε, μετέβη στην Τυνησία όπου πραγματοποιήθηκε από 24-28/3/2015, στον χώρο του Πανεπιστημίου ‘’Ελ Μανάρ’’ στην Τύνιδα, το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ. Από ελληνικής πλευράς υπήρξε αντιπροσωπεία από το ελληνικό κοινοβούλιο, τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης στους πυλώνες του κοινωνικού κράτους, όπως είναι η Υγεία, η Παιδεία, ο Πολιτισμός. Ο Χ. Κόκκινος στην τοποθέτησή του ενημέρωσε τους συνέδρους για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα , τα μεγάλα προβλήματα στην Υγεία και την Παιδεία, την υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνόπουλα, που οι οικογένειές τους μαστίζονται από την κρίση, αλλά και τα παιδιά των οικονομικών μεταναστών. Έδωσε έμφαση στην διαρκώς αυξανόμενη ανεργία και στο νέο κύμα μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό.

Αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί από τις ελληνικές εκπαιδευτικές ομοσπονδίες για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και στις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλει τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις του κόσμου, για να στηρίξουν τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και να αντισταθούν στις ισοπεδωτικές τάσεις της παγκοσμιοποίησης. Με σεβασμό στις κοινωνικές ανάγκες και στα δίκαια λαικά αιτήματα που καταγράφονται στο παγκόσμιο χάρτη, οι κυβερνήσεις καλούνται να τα ικανοποιήσουν και οφείλουν ταυτόχρονα να διαφυλάττουν την κοινωνική συνοχή και την ευημερία των λαών τους».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου