Αθώος ο πρώην πρόεδρος τοπικής κοινότητας

Αθώος ο πρώην πρόεδρος τοπικής κοινότητας

Αθώος ο πρώην πρόεδρος τοπικής κοινότητας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1453 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου πρώην πρόεδρος τοπικής Κοινότητας στη Νότια Ρόδο, ο οποίος κατηγορούνταν για κλοπή.

Η υπόθεση εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό καθώς το καλοκαίρι του 2013 ο 37χρονος, παρά τα όσα από την αρχή ισχυριζόταν περί της αθωότητάς του, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου. Κατά της απόφασης αυτής ο 37χρονος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, όπου και κρίθηκε αθώος.

Ο 37χρονος ηλεκτρολόγος κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου μετά από καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος στις 3 Οκτωβρίου 2012 μεταμεσονύκτιες ώρες στην περιοχή Κιοτάρι Ρόδου μπήκε σε σπίτι ημεδαπού από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως από την πρώτη στιγμή ο 37χρονος αρνούνταν πως έχει την παραμικρή σχέση με τα όσα του καταλογίζονται και είχε δηλώσει πως εργαζόταν για αρκετό διάστημα στον επιχειρηματία που τον καταγγέλλει για κλοπή, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να του οφείλει ποσό 25.000 ευρώ.
Ο ίδιος δε φέρεται να είχε ζητήσει από τον 37χρονο να «ρίχνει μία ματιά» στο σπίτι του, καθώς επρόκειτο να απουσιάσει για λίγες ημέρες. Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως φεύγοντας από το κατάστημα όπου βρισκόταν είδε σκιές στο σπίτι και πήγε να δει τι συμβαίνει, γνωρίζοντας παράλληλα ότι στο χώρο υπήρχαν κάμερες, αφού τις είχε ο ίδιος εγκαταστήσει γεγονός που αποδεικνύει και την αθωότητά του.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και αυτά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία αξιολογήθηκαν από το δικαστήριο το οποίο και έκρινε αθώο τον 37χρονο.
Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Μανώλης Κουτσούκος και πολιτική αγωγή ο δικηγόρος κ. Άκης Δημητριάδης.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο