Εκδήλωση για το Λημέρι της Μονολίθου

Εκδήλωση για το Λημέρι της Μονολίθου

Εκδήλωση για το Λημέρι της Μονολίθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 150 ΦΟΡΕΣ

Ημέρα τιμής και μνήμης θα είναι η 19η Απριλίου 2015 για τη Μονόλιθο. Πιο συγκεκριμένα με αφορμή την γιορτή του Αποστόλου Θωμά, θα φιλοξενηθεί εκδήλωση στο χωριό για την δράση των Αντιστασιακών της περιοχής.

Ειδικότερα η εκδήλωση θα έχει ως θέμα το «Λημέρι των κατασκόπων» την σπηλιά του βουνού της Μονολίθου η οποία αποτελούσε το «αρχηγείο» και το ορμητήριο των Συμμαχικών δυνάμεων και των Αντιστασιακών της περιόδου 1944-45 στη Ρόδο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Τοπική Κοινότητα Μονολίθου, μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Νέα Ζωή», μετά την δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Θωμά στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, θα ακολουθήσει γύρω στις 10.30 π.μ. έπαρση της σημαίας συνοδεία της μπάντας του δήμου, περιφορά της εικόνας, οι χαιρετισμοί των επισήμων και κατάθεση στεφάνων στο χώρο που έχει ήδη στηθεί μια τιμητική πλάκα για τους Αντιστασιακούς κατοίκους της Μονολίθου και όχι μόνο.

Μάλιστα οι ίδιοι οι διοργανωτές έχουν δεσμευτεί από τώρα ότι του χρόνου, στο σημείο θα έχει δημιουργηθεί κανονικό μνημείο, είτε με τις δικές τους δυνάμεις, είτε με την βοήθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ακολούθως οι προσκεκλημένοι θα μεταφερθούν στο αμφιθέατρο το οποίο βρίσκεται πάνω από την εκκλησία, εκεί όπου θα ξεδιπλωθούν οι μνήμες του παρελθόντος, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι πιθανότατα κάποιος από τους γηραιότερους κατοίκους του χωριού, έτσι ώστε η ιστορική αναδρομή να είναι όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένη.

Τέλος θα ακολουθήσει χορευτική παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έμπωνας «Αττάβυρος».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου