Προφυλακίστηκαν οι Ουκρανοί με τη θαλαμηγό

Προφυλακίστηκαν οι Ουκρανοί με τη θαλαμηγό

Προφυλακίστηκαν οι Ουκρανοί με τη θαλαμηγό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 532 ΦΟΡΕΣ

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν προχθές μετά τις απολογίες τους οι δύο Ουκρανοί ηλικίας 36 και 35 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για την μεταφορά με πολυτελή θαλαμηγό από τα τουρκικά παράλια στην Τήλο, 75 παράτυπων μεταναστών.



Σε βάρος των δύο αλλοδαπών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και χθες προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και οι δύο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Οι δύο Ουκρανοί συνελήφθησαν στην Τήλο στις 14 Απριλίου 2015 το μεσημέρι μετά από καταδίωξη, και λίγη ώρα αφότου είχαν μεταφέρει με την πολυτελή θαλαμηγό που κατασχέθηκε, συνολικά 75 άτομα.

Ειδικότερα, πρόκειται για 64 άτομα από την Συρία και 11 από το Αφγανιστάν οι οποίοι αποβιβάστηκαν από τους δύο Ουκρανούς διακινητές, στην παραλία «ΛΟΥΜΠΟΥΔΙ» βορειοανατολικά τους Τήλου.

Οι δύο διακινητές με την ολοκλήρωση της αποβίβασης επιχείρησαν να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια, ωστόσο είχαν γίνει αντιληπτοί από τον καπετάνιο του πλοίου «Δωδεκάνησος Εξπρές» το οποίο επέστρεφε από την Τήλο και ειδοποιήθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν Λιμενικοί οι οποίοι εντόπισαν τους 75 παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς, τους οποίους και μετέφεραν στο λιμάνι «ΛΙΒΑΔΙΩΝ» Τήλου.

Το θαλαμηγό σκάφος και οι αλλοδαποί κυβερνήτες του ακινητοποιήθηκαν μετά από καταδίωξη και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι τους Τήλου, όπου αναγνωρίσθηκαν από τους αλλοδαπούς ως οι διακινητές τους.

Από το Λιμενικό Σταθμό Τήλου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι 75 αλλοδαποί και οι δύο αλλοδαποί διακινητές τους και κατασχέθηκε το θαλαμηγό σκάφος.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο