Συρτάκι για ρεκόρ Γκίνες από ομογενείς της Αυστραλίας

Συρτάκι για ρεκόρ Γκίνες από ομογενείς  της Αυστραλίας

Συρτάκι για ρεκόρ Γκίνες από ομογενείς της Αυστραλίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 304 ΦΟΡΕΣ

Αναμένεται να πάρουν μέρος 10.000 άτομα

Ανοικτή πρόσκληση στους κατοίκους του Περθ, πρωτεύουσας της δυτικής Αυστραλίας, να στηρίξουν την προσπάθεια να καταρρίψει η πόλη το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο, σε συμμετοχές χορευτών, συρτάκι «Ζορμπάς», απευθύνουν οι οργανωτές του ελληνικού φεστιβάλ της πόλης.

Το ελληνικό Φεστιβάλ του Περθ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου στην πλατεία Russell Square, Northbridge, και θα περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων. Θα κορυφωθεί με τον χορό του Ζορμπά, ενώ οι διοργανωτές ελπίζουν ότι θα συμμετάσχουν πάνω από 10.000 χορευτές κι θα έτσι θα καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Αυστραλία κατείχε και παλαιότερα (πριν το 2008) το ρεκόρ και συγκεκριμένα στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Βρισβάνης, όπου 1608 άτομα, πιασμένα χέρι - χέρι, χόρεψαν το «Ζορμπά», σπάζο-ντας, έτσι, την πρωτιά της Μελβούρνης (1300 χορευτές) και παίρνοντας επάξια την πρώτη θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Ο Βόλος, όμως, πριν από δυόμισι χρόνια, επιχείρησε κι έσπασε το Ρεκόρ καταγράφοντας νέο Γκίνες στο συρτάκι με τη συμμετοχή 5.614 ατόμων.

Το ρεκόρ είχε επιχειρήσει να σπάσει και τον Σεπτέμβριο του 2008 και το νησί της Ρόδου διεκδικώντας έτσι μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Στο Αθλητικό κέντρο του Καρακόνερο είχαν συγκεντρωθεί 2.500 άτομα στην πλειοψηφία τους σύνεδροι του γνωστού διαδικτυακού παγκοσμίου ομίλου της Google, οι οποίοι πιάστηκαν χέρι – χέρι και χόρεψαν συρτάκι στο γήπεδο «Καλλιπάτειρα», παρουσία των μελών της επιτροπής «Γκίνες» που προσκλήθηκαν και ήρθαν στη Ρόδο για το λόγο αυτό!

Μεταφέρθηκαν εκεί με 50 τουριστικά λεωφορεία, από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν στο Αθλητικό Κέντρο του Καρακόνερου. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, καθώς οι διοργανωτές είχαν ζητήσει να μην υπάρχουν άτομα πέραν αυτών που συμμετείχαν.

Η αρχική σκέψη των διοργανωτών, ήταν να γίνει αυτή η συνάντηση, στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου, ωστόσο όμως, δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χώρος και η υποδομή.

Οι εκατοντάδες σύνεδροι, προέρχο-νταν από όλες τις χώρες του κόσμου. Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, που γίνεται αυτές τις μέρες, αποφασίστηκε να καταρριφθεί το παγκόσμιο Ρεκόρ μαζικής συμμετοχής χορού, το οποίο είχε καταγραφεί στην Αυστραλία στις 25 Μαΐου 2005.

Έτσι κι έγινε: 2.500 περίπου άτομα, στην πλειοψηφία τους σύνεδροι, με την καθοδήγηση ειδικών δασκάλων, χόρεψαν αγκαλιασμένοι από κοινού συρτάκι στο Αθλητικό Κέντρο του Καρακόνερου, με μια εντυπωσιακή παρουσία.
Από το συρτάκι που χόρεψαν στη Ρόδο εκατοντάδες τουρίστες τον Σεπτέμβριο του 2008. Πήραν μέρος 2.500 περίπου  αλλά δεν καταφέραμε να περάσουμε στο βιβλίο Γκίνες
Από το συρτάκι που χόρεψαν στη Ρόδο εκατοντάδες τουρίστες τον Σεπτέμβριο του 2008. Πήραν μέρος 2.500 περίπου αλλά δεν καταφέραμε να περάσουμε στο βιβλίο Γκίνες

Διαβάστε ακόμη

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης